Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demisia parlamentarilor care vor sa taie padurile din Romania

ro

17 Jun, 2014 13:33 1067 Marime text
Partidul Verde solicita demisia celor 38 de parlamentari PSD+PC care au semnat amendamentele la Codul Silvic prin care proprietarii de teren forestier ar putea să-şi defrişeze legal întreaga suprafaţă de pădure pentru a-şi construi pensiuni, spaţii de agrement, baruri, piscine şi spa-uri, totul în scop turistic. In conditiile in care Romania pierde peste 3 hectare de padure la fiecare ora demersul acestor demnitari poate fi catalogat fie inconstient fie criminal. 
 
In documentul semnat de parlamentari este scris foarte concret: „Suprafaţa care poate face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier, incluzând construcţia, accesul şi împrejmuirea, poate fi de 100% din suprafaţa proprietăţii forestiere”. 
 
Trebuie sa punem degetul pe rana si sa recunoastem ca autoritatile romane au creat contextul unor ilegalitati inimaginabile. In urma cu 25 de ani 33% din tara noastra era impadurita. Acum, oficial, procentajul a scazut la 27.7%. Totusi, datorita unor formulari voit derutante in textul legii, este considerata "padure" si vegetatia forestiera - adica puieti de cativa centimetri. De aceea este probabil ca in realitate suprafeta impadurita din Romania sa fie in jurul valorii de 20%. 
 
Directiile de actiune ale reprezentatilor nostri in Parlament ar trebui sa se concentreze tocmai in sens invers, spre adoptarea Programului naţional de împădurire care să prevadă ameliorarea prin împădurire a terenurilor degradate inapte pentru agricultura, a Programului naţional pentru prima împădurire a terenurilor agricole şi neagricole şi a Programului naţional de perdele forestiere care să prevadă realizarea perdelelor forestiere de protecţie ca parte a sistemului naţional. 
 
Sectorul forestier are capacitatea de a genera aproximativ 80.000 de locuri de muncă, prin folosirea banilor europeni pentru proiecte de împăduriri, pază a pădurilor, realizare de drumuri forestiere şi lucrări privind corectarea torenţilor, ce duc la reducerea riscului hidrologic. 
 
Verzii considera initiativa celor 38 de parlamentari un atentat la siguranta si sanatatea populatiei tarii noastre si de aceea solicita o data in plus demisia din pozitia de parlamentari.
 
Biroul de Presa
Partidul Verde
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii