Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu este ultimul care are dreptul să vorbească despre cultura justiției

ro

28 Mar, 2014 19:02 1254 Marime text
Pentru numirea în 2013 a noilor șefi de parchete președintele a preferat negocieri netransparente cu Victor Ponta, în locul unei proceduri legale.
 
Partidul Național Liberal a susținut permanent independența justiției și depolitizarea reală a acestui domeniu. De aceea, am atras atenția public despre încercările de subordonare ale justiției, fie că ele au venit din partea lui Traian Băsescu, fie din partea foștilor parteneri, adică PSD și Victor Ponta.
PNL a propus la Ministerul Justiției un ministru independent, cu o foarte bună reputație profesională în breaslă, anume pe Mona Pivniceru. Ca ministru al Justiției, Mona Pivniceru a demarat un proces corect și transparent de selecție și desemnare a procurorilor șefi, care a fost însă sabotat de Traian Băsescu și Victor Ponta. Așadar, Traian Băsescu este ultimul care are dreptul să vorbească despre cultura justiției.
Cât privește atitudinea Parlamentului față de actul justiției, amintim că parlamentarii liberalii au respectat cererile instanțelor, fie că a fost vorba despre solicitarea de începere a urmăririi penale a lui Vlad Cosma (PSD) sau a colegului nostru liberal, Daniel Chițoiu.
De asemenea, fără o opoziție clară și determinată a liberalilor, legea amnistiei și grațierii susținută de PSD ar fi trecut de Parlament. Faptul că acest proiect care ar favoriza anumiți demnitari nu este în acest moment adoptat se datorează parlamentarilor PNL.
PNL este angajat, atât în fața românilor, cât și a partenerilor strategici externi ai României să apere statul de drept și independența justiției. De asemenea, în acest moment, ducem o luptă cu PSD, care încearcă să acapareze întreaga putere și să pună mâna pe cât mai multe pârghii. Doar apărând România de reinstaurarea partidului-stat se poate garanta o justiție cu adevărat independentă și imparțială.
 
 
           
  28.03.2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii