Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Titus Corlăţean, în vizită de rămas bun, a ambasadorului Regatului Spaniei la Bucureşti, Estanislao de Grandes Pascual

ro

16 Jan, 2014 19:50 907 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit în vizită de rămas bun, la 16 ianuarie 2014, pe ambasadorul Regatului Spaniei la Bucureşti, Estanislao de Grandes Pascual.

Ministrul Titus Corlăţean a adresat mulţumiri ambasadorului spaniol pentru întreaga activitate depusă de la preluarea mandatului său, în mai 2009, în vederea consolidării relaţiei bilaterale dintre cele două ţări. Efortul său a fost unul încununat de succes, dovadă fiind numeroasele contacte bilaterale între România şi Spania, la cel mai înalt nivel. Printre contactele bilaterale între România şi Spania, la cel mai înalt nivel, menţionăm vizita, în România, a Alteţelor Lor Regale Prinţul şi Prinţesa de Asturias (27-29 iulie 2009), vizita în România a ministrului spaniol al afacerilor externe şi cooperării, José Manuel García-Margallo (15-16 mai 2013), vizita premierului român, Victor Ponta, la Madrid şi întrevederea cu premierul spaniol, Mariano Rajoy (21-22 iulie 2013).

Cei doi oficiali au salutat nivelul excelent al relaţiei bilaterale, ridicată la nivel de parteneriat strategic, şi au subliniat potenţialul important existent, atât în privinţa sporirii investiţiilor spaniole în România şi a dezvoltării schimburilor comerciale, cât şi a aprofundării relaţiilor în domeniile social, cultural şi educaţional. 

Şeful diplomaţiei române a reiterat aprecierea pentru profesionalismul ambasadorului Estanislao de Grandes Pascual care a contribuit la consolidarea relaţiilor economice bilaterale şi creşterea prezenţei investiţionale spaniole în România.
De asemenea, ministrul Titus Corlăţean a transmis mulţumiri pentru modul în care autorităţile spaniole sprijină integrarea comunităţii româneşti din Spania şi pentru solidaritatea şi disponibilitatea de a coopera cu România în combaterea retoricii populiste cu privire la liberalizarea accesului pe piaţa muncii.

Ministrul de externe şi ambasadorul Regatului Spaniei au reafirmat similitudinea abordării ambelor state în dosarele prioritare ale agendei europene, evocând în context necesitatea consolidării încrederii în proiectul european. De asemenea, demnitarul român a adresat aprecieri părţii spaniole pentru susţinerea de către Madrid a parcursului european al Republicii Moldova .
Ambasadorul Regatului Spaniei a mulţumit pentru colaborarea cu autorităţile române şi a subliniat interesul părţii spaniole pentru continuarea dialogului la nivel înalt
în vederea valorificării eficiente a oportunităţilor care există în diferite domenii de cooperare dintre cele două state.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii