Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minodora Cliveti - ”6 sau chiar 8 miliarde de euro destinati garantarii combaterii somajului tinerilor europeni”

ro

28 Jun, 2013 13:55 809 Marime text
 Ultimul summit European desfasurat la Bruxelles in perioada 27 - 28 iunie 2013 a luat decizii importante cu privire la configuratia viitorului exercitiu bugetar european, stabilind suma de 960 miliarde euro drept total de cheltuit atribuit statelor membre. Suma urmeaza a fi supusa votului plenului de saptamana viitoare de la Strasbourg a Parlamentului European.
 
“In calitate de membra a Comisiei pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale care a monitorizat indeaproape acest proces, consider ca o realizare a presiunilor facute de aceasta comisie faptul ca s-a decis acordarea sumei de 6 miliarde de euro, care a fost deja deblocata pentru combaterea somajului in randurile tinerilor si aceasta suma se va majora pana la 8 miliarde de euro, conform declaratiilor presedintelui Consiliului Herman Van Rompuy”.
 
Urmare a initiativei Comisiei Europene privind combaterea somajului tinerilor sub 25 ani care nu se mai gasesc inclusi in nici o forma de pregatire profesionala, somaj masiv pe teritoriul UE (rata somajului in randul tinerilor adulti fiind de 23,5%, potrivit Eurostat), Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale a solicitat si obtinut votarea de catre Parlamentul European a unei garantii pentru aceasta initiativa. Aceasta garantie inseamna alocarea de fonduri europene destinate a finanta procese nationale si europene de initiere, asistare, consiliere si sprijin concret pentru aceasta categorie de tineri in gasirea unui loc de munca.
 
Urmare a acestui demers Consiliul European a decis alocarea sumei de 8 miliarde euro pentru asigurarea ferma ca in interval de 4 luni de la terminarea studiilor, tinerii europeni sa aiba un loc de munca garantat.
 
Este un rezultat care se datoreaza categoric campaniei indelungate si insistente pe care Parlamentul European, Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, in colaborare cu sindicatele, asociatiile tinerilor europeni si patronatele europene, au desfasurat-o in cursul acestui an, campanie menita a obtine mijloace financiare concrete pentru combaterea somajului tinerilor.
 
“Ramane in sarcina fiecarui stat membru gasirea celor mai potrivite mijloace pentru a transpune in practica strategia europeana de eliminarea a somajului celor mai tineri europeni, si sunt convinsa ca Romania, care s-a pronuntat deja prin vocea primului ministru in sensul considerarii acestui obiectiv drept unul primordial, va face demersurile cele mai potrivite si rapide in acest sens”, a declarat europarlamentarul roman.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii