Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PERCHEZIŢII - Evaziune fiscală

ro

18 May, 2015 09:38 1064 Marime text
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-un dosar penal având ca obiect evaziune fiscală şi rambursare ilegală de TVA, cauză în care documentarea faptelor a vizat derularea de cercetări în baza informaţiilor furnizate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.
În cursul zilei de azi, 18 mai 2015, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, se efectuează 9 percheziţii pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov de către efective din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din I.G.P.R., cu sprijinul unor echipe de intervenţie din cadrul S.I.I.A.S. şi a doi specialişti criminalişti.
În circuitul infracţional sunt angrenate 35 de societăţi comerciale româneşti, cu implicare în „activităţi de tip media”, prin care s-au stabilit, de către reprezentanţii acestora, impozite, taxe şi contribuţii, având drept rezultat obţinerea fără drept a unor sume sau restituiri de la bugetul general consolidat al statului. Activităţile cu caracter infracţional s-au derulat în perioada aprilie 2012 – martie 2014, existând indicii de săvârşire a faptelor de către mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate similar.
Prejudiciul estimat se cifrează la valoarea de 12.300.000 lei.
În documentarea activităţii infracţionale procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.
Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.
 
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii