Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MĂRȚIȘORUL ECO - MARIN

ro

29 Feb, 2016 11:58 2001 Marime text
Primăvara a venit mai repede la Constanța, adusă de ONG Mare Nostrum la Tomis Mall, prin târgul intitulat: „Mărţişorul Ecologic”. Evenimentul, ajuns la a XII-a ediție, s-a desfăşurat vineri, 26 februarie 2016, între orele 16:00-19:00, în fața Bibliotecii Colorate.

Cei mai talentaţi elevi constănţeni și-au  expus creațiile în cadrul unei expoziții. Anul acesta au participat 10 de instituții de învățământ constănțene, care și-au mobilizat elevii și cadrele didactice să creeze mărțișoare prietenoase cu mediul înconjurător. „Mărţişorul Eco” a fost menit să pună în valoare creativitatea elevilor, care au creat mărțișoare din diverse obiecte naturale și reciclate, cu un impact negativ redus asupra mediului. Vedete, la standuri, au fost viețuitoarele marine. În cadrul târgului, de la ora 18, Academia de dans ENCANTO a oferit celor prezenți un mărțișor dansant și multă voie bună. Profesori, elevi și voluntari Mare Nostrum au admirat dansurile latino, baletul și dansul modern, iar cei mici au fost invitați pe scenă să se distreze alături de dansatori.

Venirea primăverii a fost marcată și de alte 45 de școli partenere, care s-au mobilizat în această perioadă și au organizat expoziții în incinta școlilor, din dorința de a oferi posibilitatea cât mai multor elevi, din orașul Constanța dar și din județ, să își exprime creativitatea și dragostea față de mediul înconjurător - un bun exemplu pentru toți constănțenii!

“Chiar și cu ocazia unui eveniment tradițional, precum mărțisorul, ne putem arăta respectul față de mediu prin alegerea unor mărțișoare ECO, prietenoase cu mediul. Ce poate fi mai deosebit de mărțișor, decât să faci cadou, cuiva drag, un simbol al primăverii, care să îi reamintească mereu de bogăția Mării Negre?”, a declarat Anca Gheorghe, Coordonator Eveniment.

Evenimentul, devenit tradiţie pentru organizaţia noastră, urmăreşte să pună în valoare capacitatea creativă a elevilor constănţeni şi să recunoască talentul şi originalitatea acestora, cu scopul promovării unei atitudini responsabile faţă de mediu, prin încurajarea adoptării unui comportament ecologist, cu ocazia oricărui eveniment din viaţa constănţenilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii