Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Titus Corlăţean a ambasadorului Republicii Algeriene Democratice şi Populare la Bucureşti, Taous Djellouli

ro

04 Jul, 2014 14:59 721 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a primit-o, astăzi, 4 iulie 2014, pe Taous Djellouli, ambasadorul  Republicii Algeriene Democratice şi Populare  la Bucureşti, în vizită de prezentare.
 
Şeful diplomaţiei române a reiterat interesul Ministerului Afacerilor Externe de a coopera cu ambasadorul algerian în vederea consolidării raporturilor dintre cele două state.
 
Şeful diplomaţiei române a arătat că dezvoltarea relaţiilor româno-algeriene beneficiază de avantajele conferite atât de apartenenţa României la structurile comunitare, cât şi de statutul Algeriei de ţară asociată a Uniunii Europene. A transmis, cu acest prilej, sprijinul României pentru avansarea negocierilor curente privind Planul de Acţiune UE-Algeria în cadrul Acordului de Asociere dintre cele două părţi.
 
Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele dialogului politico-diplomatic şi au exprimat interesul reciproc pentru dinamizarea acestuia. O atenţie particulară a fost acordată consolidării cooperării economice, inclusiv prin diversificarea structurii  schimburilor comerciale şi prin multiplicarea contactelor între instituţiile cu competenţe în domeniu, precum şi între mediile de afaceri ale celor două ţări.
 
Ambasadorul Djellouli a arătat, cu acest prilej, că România este considerată un partener tradiţional al Algeriei, subliniind oportunităţile existente pentru valorificarea în plan bilateral a cadrului oferit de obiectivele Planului Algerian de Dezvoltare pentru perioada 2014-2019.
 
Cei doi oficiali au procedat şi la o trecere în revistă a cadrului juridic bilateral, accentuând importanţa actualizării acestuia pentru dinamizarea relaţiilor bilaterale în ansamblul lor. Întâlnirea a permis, de asemenea, evocarea obiectivelor de cooperare în plan multilateral, precum şi un schimb de opinii pe tematica regională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii