Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea şefului diplomaţiei române, Titus Corlăţean, cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului German, Gunther Krichbaum, în marja Conferinţei de securitate de la Munchen

ro

03 Feb, 2013 18:51 557 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 2 februarie, o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului German, Gunther Krichbaum, în marja Conferinţei de securitate de la Munchen, Germania.

Discuţiile au evidenţiat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale cu R. F. Germania, fiind discutat stadiul cooperării româno-germane în plan european şi modalităţile de dezvoltare a acesteia.

Au fost abordate teme de interes comun ale agendei europene, precum şi aspecte legate de vecinătatea estică a UE, relaţiile cu Republica Moldova, ocazie cu care ministrul român a reamintit importanţa încurajării şi sprijinirii autorităţilor de la Chişinău pentru consolidarea relaţiilor cu Uniunea Europeană. A fost evidenţiat interesul pentru aprofundarea cooperării româno-germane în vecinătatea estică a Uniunii.

Cei doi interlocutori auabordat şi tematica Schengen, ministrul Titus Corlăţean subliniind caracterul legitim al unei decizii favorabile pentru aderarea României la spaţiul Schengen cu ocazia următoarei reuniuni a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din martie a.c.

A evidenţiat, totodată, importanţa pe care Guvernul României o acordă dialogului cu forul legislativ german, în cadrul căruia Comisia pentru Afaceri Europene ocupă un loc special.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii