Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu ambasadorul agreat al Republicii Macedonia, Pande Lazarevski

ro

08 Feb, 2013 14:12 926 Marime text

Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a primit astăzi, 8 februarie 2013, pe Pande Lazarevski, ambasadorul agreat al Republicii Macedonia la Bucureşti, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Demnitarul român l-a felicitat şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întregul sprijin al MAE în desfăşurarea activităţii sale în România.

Secretarul de stat George Ciamba a exprimat interesul părţii române pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale cu Republica Macedonia, inclusiv la nivel sectorial. A fost reiterat sprijinul României pentru procesele de integrare europeană şi euro-atlantică, după îndeplinirea criteriilor de aderare şi disponibilitatea de a oferi asistenţa tehnică necesară.

Ambasadorul Republicii Macedonia a mulţumit pentru primire şi a subliniat interesul autorităţilor macedonene pentru amplificarea bunelor relaţii de prietenie şi colaborare în toate domeniile.

Informaţii suplimentare

Relaţiile diplomatice între România şi R. Macedonia au fost stabilite în 1992. Pe lângă ambasada R. Macedonia la Bucureşti şi ambasada României la Skopje, în ultimii ani au fost deschise o serie de consultate onorifice, la Ploieşti şi Timişoara de către R. Macedonia, respectiv la Bitola, de către România. Cooperarea cu R. Macedonia se desfăşoară şi în cadrul structurilor şi iniţiativelor regionale, în particular, Procesul de Cooperare în Sud-Estul Europei (a cărui Preşedinţie în Exerciţiu este deţinută, în prezent, de R. Macedonia şi va fi preluată, din iunie 2013, de România), precum şi în contextul procesului de aderare a R. Macedonia la UE şi NATO.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii