Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlățean, cu Preşedintele Ligii de Prietenie România-Japonia din Dieta Japoniei şi ministru al justiţiei, Sadakazu Tanigaki şi cu plenul Ligii

ro

26 Feb, 2013 19:51 592 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a avut astăzi, 26 februarie 2013, o întrevedere cu Preşedintele Ligii Parlamentare de Prietenie România-Japonia din Dieta niponă, Sadakazu Tanigaki. Demnitarul nipon deţine funcţia de ministru al justiţiei în Guvernul japonez.

Ministrul român a subliniat importanţa acestui moment în relaţia bilaterală româno-niponă, prin semnarea „Declaraţiei comune privind Parteneriatul Reînnoit dintre România şi Japonia", la nivelul miniştrilor afacerilor externe. A exprimat satisfacţia pentru vizita efectuată de Liga Parlamentară de Prietenie în România în anul 2012 şi a evidenţiat necesitatea continuării dialogului de prietenie la nivel parlamentar. De asemenea, a subliniat interesul părţii române de a impulsiona cooperarea economică dintre cele două ţări, atât în ceea ce priveşte schimburile comerciale, cât şi în direcţia atragerii de investiţii nipone în România.

Demnitarul român a exprimat satisfacţia autorităţilor române faţă de decizia Guvernului nipon de a prelungi programul Visa Waiver pentru cetăţenii români care călătoresc în Japonia, în scopuri turistice şi a manifestat interesul autorităţilor române pentru permanentizarea acestuia.

Cei doi oficiali au confirmat interesul celor două guverne de a colabora în plan internaţional, inclusiv în domenii, precum combaterea terorismului internaţional, care a afectat recent în Algeria, atât de dramatic, cetăţeni japonezi şi români.

Totodată, ministrul Titus Corlăţean s-a întâlnit cu plenul Ligii Parlamentare de prietenie Japonia-România din Dieta niponă. În cadrul discuţiilor s-a convenit realizarea unei agende de contacte oficiale periodice între parlamentarii români şi cei japonezi, inclusiv pentru susţinerea unor proiecte de ordin economic şi cultural de interes comun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii