Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu ambasadorul R.P.Chineze la Bucureşti Huo Yuzhen

ro

06 Feb, 2013 21:12 1186 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut, astăzi, 6 februarie, o întrevedere cu ambasadorul R.P.Chineze la Bucureşti, Huo Yuzhen, pentru a trece în revistă principalele obiective de pe agenda comună a anului 2013.

În cadrul convorbirilor s-a convenit continuarea dialogului politic inter-guvernamental pe toate palierele, mai ales în perspectiva realizării în cursul anului 2013 a unei vizite la nivel înalt, care să includă şi o importantă componentă economică. Ministrul român a confirmat disponibilitatea ţării noastre de a găzdui următoarea reuniune la nivel înalt din Europa a Forumului China - Europa Centrală şi de Est. A fost reiterată invitaţia adresată de către ministrul român omologului său chinez de a efectua o vizită la Bucureşti şi s-a decis continuarea şi diversificarea consultărilor periodice dintre cele două ministere de externe.

În ceea ce priveşte relaţiile economice bilaterale, a fost remarcat cu satisfacţie progresul înregistrat în negocierile privind realizarea unui grup energetic nou la Termocentrala Rovinari, precum şi faptul că există perspective favorabile pentru promovarea altor proiecte importante de interes comun, în domenii cum ar fi: energia, infrastructura, sectorul bancar şi agricultura.

Au fost evidenţiate şi o serie de proiecte culturale aflate deja pe agenda bilaterală sau altele noi, cum ar fi: deschiderea unor centre culturale în cele două capitale, înfiinţarea unui Institut Confucius la Bucureşti, realizarea unor expoziţii şi schimburi culturale cât mai frecvente, în ambele ţări. Nu în ultimul rând, a fost subliniată importanţa pe care cele două părţi o acordă dialogului direct între comunităţile locale, continuării proceselor de înfrăţire între localităţi şi apropierii constante între popoarele noastre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii