Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convorbiri telefonice ale ministrului Titus Corlăţean cu omologii din Israel, Palestina şi Iordania

ro

15 Jul, 2014 11:11 766 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 14 iulie 2014, convorbiri telefonice cu omologii săi din Israel, Avigdor Lieberman, Palestina, Riad al-Malki  şi Iordania, Nasser Judeh.

Şeful diplomaţiei române a adresat mulţumiri în numele Guvernului României pentru sprijinul acordat şi cooperarea excelentă între autorităţile române şi instituţiile acestor state pentru finalizarea cu succes, în cursul zilei de 14 iulie 2014, a operaţiunii de repatriere a 84 de cetăţeni români şi familiile acestora, unii deţinători de cetăţenie palestiniană. Totodată, ministrul Titus Corlăţean a subliniat că fără sprijinul acordat de aceste state, în condiţiile de securitate extrem de dificile actuale din regiune, operaţiunea nu ar fi putut avea loc.

Ministrul Titus Corlăţean a primit asigurări din partea omologilor săi cu privire la sprijinul acestora şi pe viitor, dacă situaţia ar face necesară o eventuală nouă operaţiune în sprijinul cetăţenilor români din regiune.

De asemenea, ministrul Titus Corlăţean a purtat discuţii cu şefii celor trei diplomaţii referitor la evoluţiile şi perspectivele securităţii în regiune.

Folosind acest prilej, ministrul român de externe a adresat şefului diplomaţiei iordaniene, Nasser Judeh, invitaţia de a efectua o vizită în România în perioada următoare, invitaţia fiind de principiu acceptată, data exactă urmând să fie stabilită pe canale diplomatice.

Informaţii suplimentare

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut la data de 22 iunie 2014 o întrevedere bilaterală cu ministrul israelian de externe, Avigdor Lieberman, în cadrul vizitei efectuate în Israel. Tot la data de 22 iunie 2014, în cadrul vizitei efectuate la Ramallah, şeful diplomaţiei române a avut o întâlnire cu ministrul palestian de externe, Riad al-Malki.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii