Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul pentru acordarea Bursei Balcanice pentru Jurnalism, ediţia 2013

ro

06 Feb, 2013 21:13 1357 Marime text

Programul de burse a fost iniţiat în anul 2007 de Robert Bosch Stiftung şi Fundaţia ERSTE, în colaborare cu Reţeaua Balcanică de Investigare, cu scopul promovării excelenţei în jurnalism şi a abordărilor subiectelor transfrontaliere.

Programul se adresează jurnaliştilor de investigaţie, din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, România şi Serbia, care sunt invitaţi să participe la cea de-a şaptea ediţie a concursului cu un articol de investigaţie transfrontalieră. Pe această bază, o comisie va selecţiona un număr de zece jurnalişti, care vor primi fonduri şi sprijin profesional pentru articole pe tema "Integritatea", care să abordeze subiecte concrete cu privire la fenomene actuale şi relevante şi să le pună în context regional şi european. Bursele sunt în valoare de 2000 de euro, la această sumă adăugându-se o sumă de 2000 de euro pentru cheltuieli şi sprijin profesional, din partea unor jurnalişti cu reputaţie, pentru realizarea unor articole pe tema respectivă.

Pe lângă obţinerea unor premii în bani, câştigătorii ediţiei de anul acesta vor avea şansa ca articolele lor să fie găzduite de publicaţii regionale şi mondiale marcante. De asemenea, la încheierea programului de burse, jurnaliştii devin membri ai Reţelei Alumni pentru excelenţă în jurnalism, fapt ce le va permite contactul cu jurnalişti marcanţi la nivel regional şi global, promovarea activităţii lor, sprijin de specialitate şi resurse suficiente pentru viitoarele activităţi de cercetare.

Menţionam faptul că marea câştigătoare a bursei de anul trecut a fost jurnalista româncă Sorana Stănescu.

Termenul limită pentru înscriere este 5 martie 2013.

Formularul de înscriere, un ghid şi alte informaţii suplimentare despre aceste burse sunt disponibile online la adresa: fellowship.birn.eu.com.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii