Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Ministrul delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu echipa ICR din Madrid

ro

29 Oct, 2015 10:09 826 Marime text
Ministrul delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu echipa ICR  din Madrid

Vizita în Spania a ministrului delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a continuat cu o întâlnire cu echipa ICR  din Madrid. În cadrul acestei vizite s-au trecut în revistă programele şi proiectele care au ca scop promovarea culturii şi identității românești, precum şi nevoia implicării asociațiilor românești în acest demers.

,,Îi felicit pe cei de la Institutul Cultural Român pentru munca pe care o fac aici. Colaborăm excelent şi îmi doresc ca această colaborare să-şi extindă domeniile. Cred că acțiunile comune au o mai mare amplitudine şi un impact mai mare", a declarat, în context, ministrul delegat.

În ultima parte a zilei, ministrul delegat Angel Tîlvăr a luat parte la cursurile LCCR, organizate în cadrul Școlii Alfonso X El Sabio din Madrid.
,,Limba română este principalul element de identitate al comunității noastre. Văd pentru a doua oară astfel de cursuri în Spania. M-am bucurat să mă întâlnesc cu colegii profesori. Cursurile reprezintă o modalitate foarte eficientă de încurajare a copiilor proveniți atât din familiile de români, cât şi de alte naționalități, sa învețe şi să utilizeze limba română. Programul LCCR, ,Limbă, Cultură şi Civilizație Română, nu constituie o cheltuială, ci o investiție. Voi încuraja cu toate puterile extinderea lui”, a afirmat ministrul delegat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii