Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou cod galben de ploi, ninsori, vânt şi polei

ro

12 Oct, 2015 11:20 1070 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineaţă, o nouă alertă. S-a restrâns numărul judeţelor aflate sub avertizarea de cod galben, dar vom avea parte de ploi, lapoviţe, ninsori şi polei până diseară la ora 18.00, în jumătate de ţară.
În intervalul menţionat, va ploua pe arii extinse în estul şi sud-estul ţării, unde local cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp, iar în sudul şi centrul Moldovei şi în Dobrogea izolat 40 l/mp. În nordul Carpaţilor Orientali vor fi mai ales ninsori şi condiţii de polei.
În nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h în estul Munteniei şi în Dobrogea, iar la munte vor fi rafale de peste 80 km/h. Mâine, valorile termice vor marca o creştere în jumătatea de sud-vest a ţării, însă în est vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2...3 grade în nordul Moldovei şi 15...16 grade în sudul Banatului şi Olteniei.
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în est şi nord. Ploi slabe cantitativ se vor semnala doar pe arii restrânse, iar în zona Carpaţilor Orientali vor mai fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în Dobrogea.
În Capitală, vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade. Cerul va mai avea înnorări, în special în prima parte a intervalului, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.
În a doua parte a săptămânii, valorile termice vor continua să crească uşor în majoritatea regiunilor, dar vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 17 grade. Nu vom scapa de ploi, acestea urmând să se extindă în regiunile din jumătatea de vest a ţării, apoi şi în celelalte regiuni.


sursa foto: stirile.rol.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii