Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Numai temperaturi cu minus în județ. Mâine va fi Cod Galben

ro

01 Dec, 2016 06:47 3962 Marime text
Astăzi, deşi valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, se vor menţine sub normele perioadei, scrie site-ul specializat meteoplus.
 
Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade în Banat, iar cele minime se vor situa între -4 şi 4 grade.
 
La munte, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi după-amiaza şi noaptea, vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, iar în Banat şi Crişana, precum şi, izolat, în Moldova, trecător şi sub formã de lapoviţã şi ploaie, favorizând producerea de polei.
 
Pe arii restrânse, îndeosebi în zona montană, cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp.
 
În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare şi doar izolat va ninge slab.
 
Vântul va avea intensificări în zona de munte, unde va viscoli şi spulbera zăpada, dar temporar şi la cote mai reduse şi în regiunile vestice, sud-vestice şi centrale.
 
Dimineaţa şi noaptea, în sudul şi sud-estul teritoriului vor fi condiţii de ceaţă.
 
Maxima zilei la Constanța va ajunge la 2 grade Celsius.

La această oră, la stațiile meteo din județ se înregistrează -3 grade la Hârșova, -4 la Constanța și Mangalia, și -5 grade la Cernavodă, Adamclisi, și Medgidia.
 
Pentru mâine seară și în continuare și poimâine meteorlogii prognozează, intensificări ale vântului mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei.

Rafalele vor depăşi 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70...75 km/h.

Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului, motiv pentru care ANM a emis avertizarea de tip Cod Galben.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii