Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 18 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lobbyiştii din regiunea Sud-Est au început cursurile la Constanţa

ro

20 Jun, 2011 16:47 579 Marime text

Cincizeci şi cinci de persoane, reprezentanţi de sindicate, patronate, organizaţii neguvernamentale, camere de comerţ si asociaţii de IMM-uri din regiunea de dezvoltare Sud-Est, încep azi, 20 iunie 2011, cursurile de formare în lobby şi advocacy oferite de Academia de Advocacy prin proiectul „Partener activ şi implicat".

Cursul durează cinci zile, pe parcursul cărora participanţii vor deprinde cunoştinţe referitoare la modalităţile de planificare a campaniei de advocacy, de organizare a unei audieri publice şi modalităţile de elaborare a unui document de poziţie. După această sesiune, participanţii vor parcurge o perioadă de 3 luni de aplicaţii practice în organizaţiile lor, cu asistenţă din partea experţilor din proiect.

Sesiunea de formare se va încheia cu un examen de absolvire în urma căreia participanţii vor obţine un certificat UECNCFPA care le va atesta cunoştinţele în dialog social şi advocacy. Absolvenţii primei sesiuni vor putea participa apoi la cea de-a doua sesiune de formare, cu durata de cinci zile, care se va finaliza, la rândul ei, prin certificarea ca specialist în activitatea de lobby.

Constanţa este cel de-al patrulea oraş în care Academia de Advocacy derulează aceste cursuri. Prima sesiune de formare a avut loc la Cluj în perioada 10-15 aprilie, a doua sesiune a avut loc la Târgu Mureş, în perioada 9-13 mai, iar a treia la Timişoara, în perioada 30 mai-3 iunie.

În saptămânile următoare, cursuri similare oferite de Academia de Advocacy vor fi găzduite de Iaşi, pentru regiunea Nord-Est, începând cu data de 4 iulie şi Ploieşti pentru regiunea Sud, începând cu data de 12 septembrie.

Programul Partener Activ şi Implicat va pregăti 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare. Cursurile se vor derula succesiv în cele opt regiuni de dezvoltare ale României, pentru câte două generaţii de cursanţi, în intervalul martie 2011 - decembrie 2012.

Proiectul Partener Activ şi Implicat este susţinut financiar din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiillor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare. Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii