Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin Independenţa Film va aduce The Grandmaster, filmul care a deschis Berlinala

ro

08 Feb, 2013 14:14 1192 Marime text


The Grandmaster, în regia lui Wong Kar Wai, a deschis aseară cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Lungmetrajul, un epic martial-arts drama (ca să cităm descrierea sa pentru Festival), va fi distribuit în România de Independenţa Film şi va avea premiera în iulie, anul acesta.

Sinopsis. The Grandmaster (2013) spune povestea lui Ip Man, marele maestru de arte marţiale, un personaj care a trăit în China între 1893 şi 1972 sub numele de Yip Kai-man şi a fost antrenorul celebrului Bruce Lee.

Regie şi distribuţie. Wong Kar Wai este un regizor chinez din Honk Kong devenit extrem de cunoscut în urma filmului său In The Mood for Love (2002). În The Grandmaster (2013), rolul principal (Ip Man) este interpretat de actorul său favorit, Tony Leung. Tony Leung a mai jucat în: In The Mood for Love (2002), Happy Together (1997), 2046 (2004) regizate tot de Kar Wai. Apoi în Internal Affairs (2002), Hero (2002) şi altele.

------------------------------

Referinţe online:

Independenţa Film - pe Facebook
Ştirea despre deschiderea Festivalului (EuroNews)
Site-ul oficial al Festivalului de la Berlin
Articolul oficial din deschiderea Festivalului de la Berlin
Articolul despre The Grandmaster din Screendaily


Articolul despre The Grandmaster din Indiewire
The Grandmaster - trailer neoficial în limba chineză

-------------------

The Grandmaster va fi adus în România de Independenţa Film, casa de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase. Independența Film a distribuit pelicule ca "Amour", "Trainspotting", "Amélie", "Melancholia", "Todo sobre mi madre", "In The Mood for Love", "Vicky Cristina Barcelona", "Dogville" etc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii