Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inaugurarea noului sediu al Facultății de Sociologie și Asistență Socială și a căminului Gaudeamus ale Universității din București

ro

11 Nov, 2013 13:51 1508 Marime text
Luni, 11 noiembrie 2013, Universitatea din București organizează evenimentul de inaugurare a două noi imobile, noul sediu al Facultății de Sociologie și Asistență Socială și căminul Gaudeamus (Complexul Panduri, Șoseaua Panduri, nr. 90), ce vor constitui o platformă modernă, integrată, de cercetare-învățare-dezvoltare pentru domeniul științelor sociale.

Ceremonia de tăiere a panglicii va avea loc începând cu ora 13:00, în prezența domnului prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, a domnului prof. univ. dr. Marian Preda, decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, a domnului Mihnea Costoiu, Ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, a domnului Daniel Barbu, Ministrul Culturii, a domnului Sorin Oprescu, Primar General al Capitalei, a domnului Daniel Funeriu, consilier prezidențial, fost Ministru al Educației, a domnului Cătălin Baba, fost Ministru a Educației, și a domnului Cristian Diaconescu, consilier prezidențial, șeful cancelariei președintelui României.
Prima clădire va găzdui programele de învățământ de elită și activitatea de cercetare din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București: Școala Doctorală, masterele de cercetare, laboratoare moderne, centrele de cercetare, Arhiva Română de Date Sociale (RODA), Observatorul Social din România, Secția de științe sociale a ICUB. Spațiile de învățământ dedicate Facultății de Sociologie și Asistență Socială sunt realizate la cele mai înalte standarde de calitate și sunt adaptate procesului educațional și activităților de cercetare, cuprinzând săli de seminar, spații de discuții, spații special destinate pentru cercetărori și doctoranzi, birouri pentru cadrele didactice, două laboratoare de informatică, două amfiteatre (de 100 și 250 de locuri), o sală polivalentă, un bufet.

Căminul Gaudeamus, un spațiu de cazare modern pentru 100 de persoane, va fi destinat masteranzilor și doctoranzilor Universității din București, cu prioritate acelora de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, urmând să ofere, de asemenea, cazare în regim de casă de oaspeți cercetătorilor și profesorilor invitați din țară sau din străinătate. Căminul cuprinde 42 de camere cu două paturi cu vestibul și băi proprii, 13 camere cu un pat cu vestibul chicinetă și baie proprie, 2 miniapartamente de 2 camere cu vestibul chicinetă și baie proprie, o cameră pentru persoane cu dizabilități.
Inițiată de Universitatea din București în anul 2009, construcția sediului Facultății de Sociologie și a căminului Gaudeamus a fost posibilă prin aprobarea obiectivelor de investiție Spații de învățământ și spații de cazare pentru Facultatea de Sociologie a Universității din București, prin ordinele de ministru 3770/2010 și 3771/2010. Valoarea totală a investiției a fost de 11 663 801 RON pentru noul sediu al Facultății de Sociologie și de 8 953 548 RON pentru Căminul Gaudeamus. Sumele necesare au fost alocate din veniturile proprii ale Universității din București (1 962 618 RON, respectiv 2 237 600 RON) și de la bugetul de stat (9 701 181 RON, respectiv 6 715 949 RON).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii