Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea naţională la finalul clasei a VI-a, 2-3 iunie 2015

ro

01 Jun, 2015 17:24 2117 Marime text
    Marți, 2 iunie a.c.,  6.200 de elevi de clasa a VI-a vor susţine prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, la disciplinele din aria curriculară „Limbă şi comunicare” – Limba română şi o limbă străină: franceză, engleză, germană. Proba va începe la ora 13:00, iar durata alocării testului este de 60 de minute.
    Și elevii de clasa a VI-a vor susţine evaluarea în sălile în care îşi desfăşoară activitatea în mod curent, fiind aşezaţi în bănci în ordinea obişnuită. Testul va fi administrat de un profesor didctic care nu predă la clasa respectivă şi care va fi asistat de un alt cadru didactic.
    Cea de-a doua probă, se va desfășura miercuri, 3 iunie a.c., și  vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” – Matematică, Fizică şi Biologie.
    Testele care vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Limbă și comunicare” sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba și literatura română și celălalt cu specialitatea limba modernă, iar cele care vizează  evaluarea unor competențe din aria „Matematică și Științe ale naturii” sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice cu următoarele specialități: matematică, fizică și  biologie. Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului și a instrucțiunilor cuprinse în Caietul cadrului didactic.
    Menţionăm că rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea elevilor și a părinților elevului  asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii