Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

13 Nov, 2013 14:21 876 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Morun de aproximativ 150 kilograme şi peste 25 kilograme icre negre, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, alături de lucrătorii A.N.P.A. Tulcea, identificând un cetăţean român care transporta, cu o ambarcaţiune, trei exemplare de sturion din specia morun, cegă şi păstrugă, în greutate de aproximativ 150 kilograme şi peste 25 kilograme de icre negre fără documente legale.
În data de 12.11.2013, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de comptenţă, alături de lucrători (Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură) A.N.P.A. Tulcea, oprind pentru control o ambarcaţiune tip lotcă condusă de cetăţeanul român S.N., in vârstă de 46 ani.
În urma controlului ambarcaţiunii au fost descoperite un exemplar de sturion din specia morun, în greutate de 144,42 kilograme, un exemplar de 2,15 kilograme din specia cegă, un exemplar de 0,75 kilograme din specia păstrugă, precum şi cantitatea de 25,20 de icre specia morun şi 0,600 icre specia cegă.
Bărbatul în cauză, domiciliat în judeţul Tulcea, nu a putut prezenta documente legale pentru transportul şi provenienţa exemplarelor de sturion şi a cantităţii de icre negre.
Dacă ar fi comercializat marfa pe piaţa neagră de desfacere, bărbatul ar fi obţinut un profit de aproximativ 60.000 lei
Poliţiştii de frontieră, alături de reprezentanţii A.N.P.A., au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte şi icre pe care le-au predat unei societăţi comeciale de profil, urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinerea, transportul, comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din mediul sãlbatic, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, cu excepţia celor proveniţi din acvacultură pentru care se face dovada originii prin documente şi/sau marcaje justificative legale” şi „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. d şi g din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii