Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborator de bază al RADET, în dificultate Fluid Serv SA Constanţa a publicat un raport de activitate privind operaţiunile efectuate

ro

10 Sep, 2015 00:00 6772 Marime text
Societatea Fluid Serv SA este în insolvenţă, iar lichidatorul judiciar este Cabinet Individual de Insolvenţă Nedelcu Mariana. A fost publicat un raport de activitate în care lichidatorul judiciar a descris actele şi operaţiunile efectuate în perioada 4 iunie - 4 septembrie.
 
Potrivit unui punct din raport, la data de 26 februarie, debitoarea a primit aviz de inspecţie fiscală având ca obiectiv verificarea ansamblului declaraţiilor fiscale şi/sau operaţiunilor relevante pentru inspecţia fiscală. Prin adresa nr. 152/29.05.2015, s-a solicitat ANAF - DGRFP Galaţi - AFP Constanţa, în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală, suspendarea desfăşurării inspecţiei fiscale aflate în derulare pe o perioadă de 30 de zile, solicitare motivată de activitatea încetată, de procedura falimentului şi de arhiva aflată în curs de inventariere şi selecţie. La data de 10 iunie, debitoarea a primit o adresă de la ANAF - DGRFP Galaţi - AFP Constanţa, prin care se comunica faptul că inspecţia fiscală parţială aflată în derulare se suspendă începând cu data de 3 iunie.
 
Lichidatorul judiciar a răspuns la înştiinţarea de poprire primită de la Biroul Executorului Judecătoresc Duşu Dumitru în dosarul de executare nr. 283/2015 privind datoriile firmei către Coral Nav SRL, menţionând faptul ca Fluid Serv SA nu înregistrează în evidenţele contabile sume datorate debitorului urmărit Coral Nav SRL.
În data de 6 iulie, lichidatorul judiciar a procedat la constituirea unui depozit la termen standard în valoare de 673.000 de lei, cu scadenţa la 6 august, şi a unui depozit la termen standard în valoare de 600.000 de lei, cu scadenţa la 6 august.
 
Lichidatorul judiciar a răspuns la adresa de înfiinţare a popririi nr. 11136/16.07.2015, primită de la ANAF - AJFP Constanţa - Serviciul Fiscal Orăşenesc Năvodari în dosarul de executare nr. 5407, privind datoriile firmei către Alboram SRL, menţionând faptul ca Fluid Serv SA nu înregistrează în evidenţele contabile sume datorate debitorului Alboram SRL.
 
În data de 3 august, s-a solicitat de la Enel Energie SA restituirea sumei de 36,11 lei, rezultată din facturile de regularizare. Enel Energie Muntenia SA a virat în contul de insolvenţă suma de 19,48 de lei. Urmează să fie efectuată corespondenţa pentru verificarea diferenţei neîncasate.
 
Lichidatorul judiciar a procedat, în data de 11 august, la constituirea unui depozit la termen standard în valoare de 605.000 de lei, cu scadenţa la 11 septembrie.
Referitor la recuperarea creanţelor societăţii, printre punctele cele mai importante se numără faptul că lichidatorul judiciar a demarat formele de recuperare a creanţelor debitorului reprezentând garanţii de bună execuţie. Astfel, s-a solicitat Oraşului Techirghiol, prin Primar, restituirea garanţiei de bună execuţie privind două contracte expirate la data de 4 mai 2012, respectiv 17 iunie 2012. Până la data raportului prezentat, Oraşul Techirghiol nu a răspuns solicitării.
 
Totodată, s-a solicitat de la Construcţii Erbaşu SA restituirea garanţiei de bună execuţie reţinute în baza acordului contractual nr. 6886/06.10.2009 după efectuarea compensării datoriilor reciproce. Până la data întocmirii raportului, garanţia nu a fost restituită. Lichidatorul judiciar a notificat creditorii privind Raportul asupra fondurilor obţinute din lichidare şi din încasarea de creanţe şi planul de distribuire, în data de 16 iulie.
 
Debitoarea Fluid Serv SA, prin lichidatorul judiciar, a procedat la efectuarea plăţilor conform Planului de Distribuire între creditori în data de 11 august. Astfel, au fost acoperite în totalitate creanţele bugetare, exceptând creanţa contestată la Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 29284/212/2014 faţă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
 
Conform Raportului asupra Fondurilor şi Planului de Distribuire între creditori, creanţele chirografare au fost acoperite în proporţie de 47% din totalul acestei categorii (432.828,41 de lei).

Despre Fluid Serv SA

Societatea a fost înfiinţată în 1995 şi funcţionează într-un sediu de pe bulevardul Tomis, în apropiere de Capitol. Firma este controlată de doi acţionari - Sorin Zaif şi Costin Alexandru Pitu -, care deţin cote egale din capitalul social. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, consultat pe 9 septembrie 2015, firma a avut, din 2010 până în luna iulie a anului 2014, interdicţie de înstrăinare şi grevare a părţilor sociale deţinute de Costin Alexandru Pitu şi Zaif Sorin în cadrul SC Fluid Serv SA. Firma are ca obiect principal de activitate „lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat“.
 
Interesant este că totuşi cererea de deschidere a procedurii falimentului a venit în urma unei creşteri substanţiale a valorii cifrei de afaceri de la 9.262.368 de lei, profit net de 28.843 de lei, în anul 2012, la 13.217.845 de lei în 2013, pierderi de 303.309 lei şi datorii totale de 7.885.987 de lei şi 78 de angajaţi.

Asociaţi şi în Proiect SA, fostul Institut de Proiectări

Numele lui Costin Alexandru Pitu este legat de mai multe firme constănţene, unele radiate din Registrul Comerţului, altele încă în funcţiune. Mai mult, cu trei luni înainte de declararea insolvenţei, cei doi acţionari ai Fluid Serv SA Constanţa au înfiinţat alte două firme: Fluid Serv Metrologie SRL şi Fluid Serv Repartitoare SRL, aceste două societăţi având sediul social la aceeaşi adresă la care este înregistrată şi Fluid Serv SA. Nu în ultimul rând, Pitu şi Zaif sunt legaţi de firma Proiect SA, fostul Institut de Proiectări, societate condusă de Octavian Ruse, socrul lui Pitu. Proiect SA a fost cea care, în 2012, a acordat Consiliului Judeţean Constanţa, contra sumei de 44.175 de lei, servicii de asistenţă din partea proiectantului pentru proiectul de reabilitare a infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa - Policlinica 2. Costin Alexandru Pitu mai are calitatea de asociat în societatea Ecotehnology SRL, firmă aflată în lichidare.
 
Nu mai puţin important este şi că Fluid Serv a câştigat, în 2012, 2013 şi 2014, contracte cu RADET de peste un milion şi jumătate de lei pentru „servicii de verificări metrologice, revizie şi reparaţii contoare energie termică“. În 2012, pentru serviciile prestate, Fluid Serv a încasat de la RADET 548.000,12 lei, iar anul trecut - 563.500,36 de lei, anul acesta, suma contractată chiar în luna septembrie fiind similară - peste 560.000 de lei. „Nu am avut probleme cu această firmă până acum, din câte ştiu eu“, a declarat directorul interimar al RADET, Nela Ştefan.
 
Asocierea SC Proiect SA - SC Fluid Serv SA şi-a adjudecat, în 2009, un contract cu Municipiul Medgidia, pentru proiectarea şi execuţia lucrării privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în zona nord a oraşului, proiect a cărui valoare a fost de peste 11 milioane de lei fără TVA. Şi la Năvodari şi Techirghiol, Fluid Serv a făcut parte din asocierile care au câştigat contracte în urma unor licitaţii publice. În 2012, Fluid Serv a câştigat la NuclearElectrica un contract ce avea ca obiect „lucrări de amenajare a Centrului de Control al Urgenţei din Afara Amplasamentului“.

Citeşte şi

Una dintre firmele de bază ale RADET Constanţa, la ananghie. Faliment fulminant în Fluid Serv SA Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gaicu Ecaterina 24 Feb, 2018 08:57 Va cer respectos o lamurire : cat trebuie sa achite locatarii debransati de la radet .ex.fc 1061,90 . 14 ap racordate la gaze,5 ap la radet! multumesc. calculul este efectuat de sc.fluid serv -conf contact ?! cu asociatia de proprietari si cele 14 apartamente suporta 50% chiar peste din factura curenta.Multumesc!
  • Tase 15 May, 2017 12:23 WTF ? Nu am dat deloc drumu pe luna martie la calorifere .. vorba aceea .. Martie nu este iarna ... si m.am trezit la intretinere cu 250 de lei caldura. Incerc sa iau legatura cu ei telefonic ... parca nu exista