Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu Federico Ghizzoni, CEO al grupului UniCredit

ro

25 May, 2015 12:10 1180 Marime text
Primul-ministru Victor Ponta împreună cu Ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu, au primit o delegație a Grupului UniCredit, condusă de CEO-ul acestuia, Federico Ghizzoni.
Vizita în România a conducerii consorțiului bancar italian este prilejuită de împlinirea a 10 ani de la înființarea Centrului IT al UniCredit și deciziei de dezvoltare a acestuia în perioada următoare, prin sporirea cu 20% a personalului angajat, care în momentul de față este de aproximativ 1.400. 
Reprezentanții UniCredit au afirmat disponibilitatea consorțiului bancar italian de a finanța dezvoltarea antreprenoriatului în industria comunicațiilor și IT, dar și despre dezvoltarea învățământului superior în domeniul IT. UniCredit este dispusă să se implice direct în dezvoltarea capacităților universităților românești în domeniul IT după o relație de tipul “cerere-ofertă”, în care sistemul bancar reprezintă clientul, iar învățământul superior, ofertantul.
Conducerea consorțiului italian a apreciat, în context, că prevederile cuprinse în proiectul noului Cod Fiscal fac din România o destinație atrăgătoare pentru marii investitori.
Întâlnirea a prilejuit, de asemenea, o trecere în revistă a perspectivelor financiar-bancare și economice în Zona Euro, precum și în Europa Centrală și de Est. 
 
 
Biroul de presă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii