Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Garda de Coastă - 18.11.2015

ro

18 Nov, 2015 11:05 1305 Marime text
Carnet de marinar fals descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Constanţa Sud Agigea un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Palau, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.
 
În data de 17.11.2015, în intervalul orar 07.30 – 09.00, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa Sud Agigea asupra unei nave sub pavilion Palau, poliţiştii de frontieră au descoperit un carnet de marinar, ce purta însemnele statului Belize, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.
În urma verificărilor s-a stabilit că respectivul document aparţine unui bărbat care era încadrat ca membru de echipaj. În cadrul primelor cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoana în cauză este un cetăţean sirian, în vârstă de 19 ani, care a declarat că a achiziţionat carnetul de marinar din Turcia, de la o persoană necunoscută.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
Autoturism BMW model X5 radiat din circulaţie, descoperit în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Portul Constanţa un cetăţean român care conducea un autoturism marca BMW model X5, înmatriculat în Olanda, care fusese radiat din circulaţie.
 
În data de 17.11.2015, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au oprit pentru control, în zona porţii de acces numărul 5 a Portului Constanţa, un autoturism marca BMW model X5, cu numere de Olanda, condus de cetăţeanul român N.V., în vârstă de 26 de ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie din data de 09.11.2015.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a împrumutat autoturismul de la o rudă, fără a cunoaşte faptul că maşina este radiată din circulaţie.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea îm circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat” şi „conducerea  pe drumurile publice a unui autoturism cu numere de înmatriculare retrase sau fără drept de circulaţie în România”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 334, alin. 1 şi 4 din Codul Penal cu aplicarea art. 38, alin. 1 din Codul Penal.
 
200 de pachete cu ţigări netimbrate confiscate în P.T.F. Vama Veche
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depitat un cetăţean turc, ghid al unui autocar, care a încercat să introducă ilegal în ţară 200 de pachete cu ţigări netimbrate, fără documente justificative.
 
În data de 17.11.2015, în jurul orei 10.40, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul turc A.N., în vârstă de 55 de ani, ghidul autocarului cu care călătorea.
În urma controlului amănunţit, efectuat în baza analizei de risc, a fost descoperită cantitatea de 200 de pachete de ţigarete netimbrate marca „M/M Slims”, disimulată în cutii de prăjituri şi ascunsă în bagajele personale ale cetăţeanului turc.
Poliţiştii de frontieră au ridicat cantitatea de ţigarete, evaluată la aproximativ 2.000 lei, în vederea confiscării, iar persoana în cauză, care nu se află la prima tentativă de a introduce în mod ilegal ţigări în România, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3  din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii