Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambarcaţiune cu 29 de migranţi din Orientul Mijlociu, interceptată de poliţiştii de frontieră constănţeni în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre

ro

29 Dec, 2013 10:36 1421 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

 
   

ŞTIRE
29.12.2013
Ambarcaţiune cu 29 de migranţi din Orientul Mijlociu, interceptată de poliţiştii de frontieră constănţeni în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, la 3 mile marine travers de zona Chituc din judeţul Constanţa, o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, la bordul căreia se aflau 29  de migranţi din Orientul Mijlociu.
În data 28.12.2013, în jurul orei 13.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 3 mile marine travers de zona Chituc din judeţul Constanţa.
Imediat, în zona indicată, s-a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Constanţa.
Navele Gărzii de Coastă au interceptat ţinta, ce s-a dovedit a fi o ambarcaţiune de mici dimensiuni, cu o lungime de 9 metri, fără a avea pavilion arborat.
Ambarcaţiunea suspectă avea probleme tehnice la sistemul de propulsie, ceea ce a determinat o navă a Gărzii de Coastă să o tracteze în zona bazinului portuar al G.N. Constanţa în vederea efectuării controlului specific.
Cercetările au stabilit faptul că la bord se aflau 29 de persoane, din care 17  bărbaţi, 4 femei şi 8 copii.
Persoanele depistate la bord au declarat că sunt cetăţeni afgani şi intenţionau să ajungă în ţări din spaţiul Schengen.
Un număr de 13 persoane a necesitat intervenţie de specialitate din partea autorităţilor medicale din Constanţa, 11 fiind transportate pentru investigaţii la o unitate medicală deoarece acuzau o stare febrilă.
Poliţiştii de frontieră efectuează în prezent cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate masurile legale.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii