Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundația Baylor Marea Neagră celebrează Ziua Mondială a Hepatitei

ro

24 Jul, 2015 14:27 2006 Marime text
Ziua Mondială a Hepatitei este celebrată la nivel mondial pe 28 iulie, ca urmare a deciziei luate de Organizația Mondială a Sănătății, în 2010. Milioane de oameni din întreaga lume participă acum la celebrarea Zilei Mondiale a Hepatitei, pentru a crește gradul de sensibilizare cu privire hepatitele virale și pentru a face un apel la facilitarea accesului la tratament, la programe de prevenire mai bune și la acțiuni guvernamentale.
Sloganul de anul acesta al campaniei este “PREVENIȚI HEPATITA: DEPINDE DE VOI”

Ziua Mondială a Hepatitei este marcată de către Fundația Baylor Marea Neagră prin acțiuni de testare pentru depistarea infecției cu HIV și cu virusurile hepatitice B și C, derulate, timp de trei zile, pe 27, 28 și 29 iulie, cu laboratorul mobil. Acestea vor avea loc în incinta parcului de distracții Aqua Magic, în colaborare cu Asociația de Promovare și Dezvoltare Turistică Aqua Magic.

De asemenea, tot în incinta parcului de distracții, vor avea loc reprezentații cu piesa de teatru “Aventurile Pompierului Zahăr Ars la malul mării”, piesă care îi învață pe copii să aibă deprinderi sănătoase, prin însușirea celor mai elementare reguli de igienă (spălatul pe mâini, pe dinți, folosirea pieptenelui, etc.)

Acțiunile desfășurate cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei fac parte din programul Baylor de testare și îngrijire pe termen lung pentru hepatite și HIV, demarat în 2014, tot cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei.
Reprezentanții presei care doresc să ia interviuri și să filmeze sunt așteptați în incinta parcului de distracții marti, 28 iulie, în intervalul orar 10.00 – 12.00.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii