Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Visa Europe Constănţenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale cu cardul şi în Maritimo Shopping Center

ro

10 Mar, 2014 15:36 1092 Marime text
VISA EUROPE | COMUNICAT DE PRESĂ   

Visa Europe: Constănţenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale cu cardul şi în Maritimo Shopping Center

Constanţa - locul 9 în topul oraşelor din România în funcţie de valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul

Bucureşti, 10 martie 2013 - Taxele şi impozitele locale pentru Constanţa pot fi plătite cu cardul şi în cadrul unei locaţii speciale deschise zilnic în complexul comercial Maritimo Shopping Center până la sfârşitul lunii martie 2014, ca urmare a unui parteneriat între Visa Europe, Banca Transilvania şi primărie.
Personal al primăriei va asista contribuabilii la standul special deschis zilnic, între orele 10.00 şi 22.00. Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face în cadrul locaţiei amplasate în Maritimo Shopping Center, cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiaşi sistem informatic disponibil şi în cadrul administraţiilor fiscale. Astfel, în baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plată, inclusiv eventualele restanţe, şi pot decide să le plătească parţial sau integral. 
Campania naţională de promovare a plaţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul
Parteneriatul dintre Visa Europe, băncile membre şi primărie face parte din a cincea ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale, derulată în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014.
Toţi posesorii de carduri Visa care îşi achită taxele şi impozitele locale cu cardul în perioada 15 ianuarie -  31 martie 2014 vor participa la o promoţie în cadrul căreia vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, premii totale în valoare de peste 130.000 lei. Fiecare plată efectuată cu cardul Visa reprezintă  înscrierea automată în promoţie şi o şansă în plus la tragerea la sorţi.
Totodată, Visa Europe, împreună cu băncile membre, organizează pentru al doilea an consecutiv competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul. Primăria care va susţine cel mai activ plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul va primi titlul onorific de "Primăria Viitorului". Pentru a sublinia angajamentul primăriilor de a promova plata taxelor şi impozitelor cu cardul şi de a oferi şanse egale tuturor oraşelor, primăria câştigătoare va fi desemnată în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, de diversitatea modalităţilor de plată a taxelor cu cardul puse la dispoziţia cetăţenilor (POS, online şi locaţii speciale), precum şi de iniţiativele de promovare a modalităţilor alternative de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul.  
Contribuabilii sunt tot mai interesaţi să îşi achite obligaţiile fiscale mai simplu, în siguranţă şi fără costuri suplimentare. Valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România a crescut anul trecut cu 36%, la 133 milioane lei, susţinută de tranzacţiile la POS (+38%), potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe. Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut uşor anul trecut, cu 4%, la 358 lei.
Topul primăriilor în funcţie de valoarea tranzacţiilor de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul realizate în 2013
Primele 10 oraşe în funcţie de valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale însumează peste trei sferturi din totalul tranzacţiilor realizate la primăriile din România care acceptă plata cu cardul.
Constanţa se situază pe locul 9 în topul oraşelor din România în funcţie de valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul, după Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi, Timişoara, Piteşti, Ploieşti şi Oradea. Valoarea taxelor și impozitelor locale plătite cu cardul aferente Primăriei Constanţa a depăşit anul trecut suma de 3,07 milioane lei.
Plata taxelor şi impozitelor locale aferente Primăriei Constanţa se poate realiza cu cardul la ghişeele administraţiei fiscale, prin intermediul terminalelor POS, pe website-ul Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa şi în cadrul locaţiei speciale deschise în Maritimo Shopping Center.


Primăria

1. Sector 1, Bucureşti

2. Cluj-Napoca

3. Sector 6, Bucureşti

4. Sector 3, Bucureşti

5. Sector 5, Bucureşti

6. Braşov

7. Sector 2, Bucureşti

8. Sector 4, Bucureşti

9. Galaţi

10. Timişoara

11. Piteşti

12. Ploieşti

13. Oradea

14. Constanţa

15. Târgu Mureş

Despre Visa Europe
Visa Europe este o companie de tehnologii de plată deţinută şi operată de băncile membre şi alţi furnizori de servicii de plăţi din 37 de ţări din Europa. Visa Europe utilizează cele mai noi tehnologii pentru a crea servicii şi infrastructură care să permită milioanelor de consumatori, companii şi guverne din Europa să facă plăţi electronice. Membrii săi sunt responsabili de emiterea cardurilor, înscrierea comercianţilor şi stabilirea comisioanelor pentru posesorii de carduri şi comercianţi.
Visa Europe operează un model de afaceri cu volum mare şi costuri reduse care oferă servicii membrilor săi. Surplusul obţinut este reinvestit în afacere şi folosit la îmbunătăţirea capitalului şi rezervelor.
În Europa, există 500 milioane de carduri Visa şi 1 € din fiecare 6,5 € cheltuiţi este pe un card Visa. În anul financiar încheiat în septembrie 2013, sumele totale cheltuite pe carduri Visa au însumat 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS au crescut cu 8,5%, la 1.400 miliarde de euro. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa au continuat să crească (+20% faţă de anul anterior) şi s-au situat la 240 miliarde de euro.
Începând cu anul 2004, Visa Europe, fondată în Marea Britanie, a devenit independentă de Visa Inc., cu licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa. Ambele companii acţionează în parteneriat pentru a facilita plăţile cu Visa la nivel global. Fiind un sistem de plată european, Visa Europe are capacitatea de a răspunde rapid la cerinţele specifice ale pieţei băncilor europene şi ale clienţilor acestora – posesori de carduri şi comercianţi – şi de a îndeplini obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piaţă internă de plăţi.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi www.visaeurope.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii