Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa2 DIICOT 30.octombrie 2014

ro

30 Oct, 2014 16:47 981 Marime text
  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) –  Biroul Teritorial Hunedoara împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au destructurat un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri de risc și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

         Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada mai – octombrie a.c., patru persoane au constituit pe raza municipiului Lupeni, județul Hunedoara, o grupare infracțională organizată, cu legături în municipiul Cluj Napoca, grup la care au aderat și alte persoane.

         Față de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au traficat droguri de risc (cannabis, rezină de cannabis) şi au efectuat în mod ilegal operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive  - AKB-48 F, substanță care se regăsește în anexa nr. 1 “substanțe psihoactive noi”, notificate pentru prima dată în anul 2012 Sistemului European de Avertizare Rapidă în temeiul Deciziei nr. 2005/387/JAI a Consiliului “Din raportul annual 2012 al EMCDDA/EUROPOL”.

         În data de 30 octombrie2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost efectuate 7 percheziţii, pe raza localităţilor Lupeni, Vulcan şi Cluj-Napoca, la domiciliile persoanelor suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi constituire a unui grup infracțional organizat.

         În urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate, în vederea expertizării, peste 200 de grame de pulbere și peste 200 de grame de substanță vegetală, despre care există suspiciunea că ar fi droguri de risc şi de mare risc.

         De asemenea, au fost descoperite cântare şi dispozitive folosite pentru porţionarea şi consumul drogurilor.

         Totodată, au fost puse în executare 29 de mandate de aducere, emise pe numele celor 7 membri ai grupării, precum și pe numele altor 22 de persoane care s-au aprovizionat cu substanțele interzise de la membrii grupării.

         Toți cei în cauză au fost conduși la sediul DIICOT – BT Hunedoara în vederea audierii lor.

         Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii