Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Polaris celebrează cea de-a 14-a ediţie “Ziua Verde Constanţa”

ro

08 Oct, 2015 12:31 1181 Marime text
Polaris M Holding alături de Primăria Municipiului Constanţa, marchează, în data de 9 octombrie, în intervalul orar 10:00 -14:00, „Ziua Verde Constanţa” printr-o acțiune de ecologizare şi educaţie non-formală pe malul lacului Tăbăcărie. Acţiunea face parte din campania „Curăţăm Constanţa noastră" şi se desfăşoară alături de elevii şi voluntarii care vor participa la celebrarea celei de-a 14-a ediţii a acţiunii “Ziua Verde Constanţa”.

Programul campaniei “Curăţăm Constanţa Noastră” se va desfăşura pe o perioadă de trei zile: vineri va avea loc igienizarea zonei de pe malul lacului Tăbăcărie şi va marca “Ziua Verde Constanţa”, sâmbătă se va desfăşura acţiunea ”Descoperă Lacul Tăbăcărie”, iar duminică se vor desfăşura workshop-uri de desen, sub denumirea “Duminica în familie”.

Desfăşurată anual, această acţiune îşi propune să sensibilizeze cetăţenii cu privire la protejarea mediului înconjurător. Zona malului Tăbăcărie este o arie protejată de mediu la nivel naţional şi a beneficitat de nenumărate ecologizări anual, însă fără ca societatea să-şi fi învăţat lecţia despre civism.
Programul după care se desfăşoară acţiunea de vineri, 9 octombrie, cuprinde 2 etape: în primele 2 ore, elevii vor fi implicaţi în mod direct in acţiunea de igienizare, demonstrând că sunt un exemplu de civism pentru ceilalţi, iar în cea de-a doua etapă vor beneficia de două ore de educaţie non-formala, unde vor avea posibilitatea de a acumula cunoştinţe despre “drumul deşeurilor”, care începe cu generatorul de deşeuri şi se încheie cu reintrarea materialelor în circuitul economic.
La finalul educaţiei non-formale se va organiza un joc pe tema colectării selective a deşeurilor la care pot participa toţi elevii. Premiile oferite vor consta în jocuri interactive de grup.
Polaris susţine această acţiune prin suportul logistic şi prin oferirea de materiale educaţionale în cadrul sesiunii de educaţie non-formală.
Acţiunea “Ziua Verde” beneficiază de sprijinul organizaţiei Cercetaşii României, prin programul “Descoperă Constanţa”.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii