Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Militar Constanţa vrea de la furnizori „pui neinjectaţi“ (document)

ro

18 Feb, 2017 00:00 1786 Marime text

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Ministerul Apărării - U.M. 02175 Constanţa (Spitalul Militar) a atribuit contractul „Carne de pasăre congelata (pui de găină, fără intestine, fără cap, gât şi picioare - pui grill, neinjectaţi)“, prin licitaţie publică, societăţii Matra SRL.
Valoarea contractului atribuit se ridică la suma de 64.500 de lei. Pentru acest contract, U.M. 02175 Constanţa a primit cinci oferte, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.
 
În caietul de sarcini prevăzut în cererea de ofertă, U.M. 02175 Constanţa (Spitalul Militar) a precizat că „produsele vor avea obligatoriu data de fabricaţie inscripţionată pe ambalaj şi vor trebui să aibă mai multe proprietăţi: carnea de pasare congelată trebuie să aibă la suprafaţă un strat continuu şi subţire de gheaţă; culoarea acesteia este de alb uşor gălbuie spre roz sub piele, iar la apăsarea cu degetul culoarea devine vie; carnea de pasăre congelată nu trebuie să aibă miros la exterior şi nici în profunzime; consistenţa este dată de congelare (la apăsare este uşor elastică)“.

De asemenea, tot în caietul de sarcini, se precizează că „nu se admit la recepţie pui injectaţi cu diferite soluţii saline sau care prezintă umiditate în exces“.
Contactată de redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa pentru a obţine informaţii cu privire la aspectul legat de puii neinjectaţi, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Sanitar- Veterinare Constanţa, Cristina Linte, a precizat: „Marfa (carnea) trebuie să provină din surse autorizate sanitar-veterinar, se pot face determinări doar în laborator (n.r. daca puiul este injectat sau nu)“.
 
De asemenea, în caietul de sarcini se mai precizează: „Recepţia cantitativă şi calitativă se va face la sediul U.M. 02175 Constanţa, fiecare lot de carne de pasăre va fi însoţit de documente de certificare a calităţii, salubrităţii acesteia şi certificat sanitar-veterinar. Termenul de valabilitate a puilor de găină trebuie să fie de minimum şase luni de la data recepţiei. O dată pe lună, furnizorul va prezenta obligatoriu un buletin de analiză pentru produsele livrate“.

Despre Matra SRL 

Matra SRL are sediul social în localitatea Scorniceşti, judeţul Olt. Firma are un capital social subscris, integral vărsat, în valoare de 1.579.200 de lei, compus din 157.920 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Conform codificării CAEN, societatea are ca activitate principală fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre). Unicul asocial al Matra SRL este Lucian Petrache Ionescu, născut pe data de 23.02.1962, la Piteşti, judeţul Argeş, acesta fiind şi administratorul cu puteri depline al societăţii.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta caietul de sarcini.

Citeşte şi:

Trei societăți au bătut palma cu Serviciul Public de Asistență Socială Constanța. Vor furniza produse alimentare din carne

UM 02022 Constanţa cumpără salam de la Matra SRL 


UM 02022 Constanţa cumpără carne de la Matra SRL 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii