Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă un contract gras pentru firma controlată de fostul consilier Dănuţ Moisoiu Aproape 2,5 milioane lei pentru reabilitarea unei clădiri din Tuzla

ro

19 Aug, 2013 00:00 3535 Marime text
Societatea de construcţii, instalaţii şi montaj (SCIM) SA, firmă controlată de familia fostului consilier Dănuţ Moisoiu, a mai obţinut un contract din bani publici. Este vroba despre contractul pentru reabilitarea şi extinderea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Tuzla, în vederea utilizării acesteia drept centru de tineret, în valoare de 2.344.014,45 lei. Autoritatea contractantă este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, aceeaşi care i-a mai atribuit, în urmă cu aproximativ o lună, aceleiaşi firme, un contract similar pentru localitatea Valu lui Traian, valoarea contractului din luna iulie fiind de 899.032,09 lei.

Potrivit anunţului de atribuire, în comuna Tuzla, pe terenul situat pe strada Constanţei nr. 2, se află o construcţie aflată în stare de degradare, în care a funcţionat Cămin Cultural, construit în 1934. În acelaşi document se mai precizează că respectiva construcţie este amplasată pe un teren depresionar în care nivelul pânzei freatice este tot mai ridicat. „În prezent, se doreşte reaşezarea acestei clădiri în parametrii geotehnici care să permită o funcţionare optimă, diversificarea funcţională, atragerea şi socializarea tinerilor şi conştientizarea în rândul acestora a valorilor locale şi regionale”, se mai precizează în anunţul de atribuire.
Contractul a fost atribuit în urma unei cereri de ofertă, fiind primite cinci oferte.

Acţiuni şi acţionari...

Potrivit Registrului Comerţului, firma câştigătoare, Societatea de construcţii, instalaţii şi montaj (SCIM) SA, are ca acţionari persoane fizice pe Antoniu George Beioglu (31,9251%), Bogdan Grigore Moisoiu Anastasiu, nimeni altul decât fiul fostului consilier Dănuţ Moisoiu, care deţine 24,2048%, Gabriel Butucescu (12,0601%), alţi 448 de acţionari persoane fizice (31,7994%) şi o altă listă de persoane juridice cu 0,0106%.
Funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie îi revine în prezent lui Cristian Pîndichi, acesta fiind, la un moment dat, în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, regie care se află în subordinea Consiliului Local Constanţa. Director general adjunct al SCIM SA este Grigore Bogdan Anastasiu Moisoiu, în timp ce funcţia de director general este ocupată de Antoniu George Beioglu, cunoscut ca un apropiat al aceluiaşi fost consilier PDL Dănuţ Moisoiu.

La sfârşitul anului 2012, SCIM SA avea un număr mediu de 146 de salariaţi, o cifră de afaceri de 33.970.270 lei şi un profit net de 6.708 lei.
În ceea ce-l priveşte pe George Antoniu Beioglu, acesta mai figurează în prezent ca asociat şi în SC Business Research SRL şi SC Stella Holiday SRL.
Fiul fostului consilier Dănuţ Moisoiu, Bogdan Grigore Moisoiu Anastasiu, mai apare şi el ca asociat în SC Construct Con Steel SRL, în SC Notre Damme Parfum SRL, în SC Ros Con SRL (firmă în care este asociat cu tatăl său) şi în SC Organic Fertilplant SRL.
Actele de la Registrul Comerţului arată că, în prezent, Gabriel Butucescu mai figurează ca asociat unic în SC Ave Tebia SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii