Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități in cadrul proiectului ”Învăț să decid”

ro

26 Feb, 2016 16:46 1565 Marime text
 Miercuri, 25 februarie 2016, între orele 9 și 12, la Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” s-au derulat activități din cadrul proiectului educațional ”Învăț să decid”, proiect inițiat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Constanța, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Arhiepiscopia Tomisului și Asociația ”START Sănătate pentru Viață”.

Elevii celor trei clase de a IV-a din Colegiu au primit vizita specialistului din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, psiholog Carmen Lipan și a medicului stomatolog din cadrul Asociației ”START Sănătate pentru Viață”. Cei aproximativ 100 de elevi au fost informați despre riscurile și efectele negative ale consumului de tutun și alcool la preadolescenți și au vizionat filme educative pe această temă. Acțiunea de prevenire a fost completată de intervenția medicului stomatolog, care a prezentat copiilor informații despre importanța igienei orale și le-a oferit pachete de îngrijire ce conțineau informații utile pentru copii și părinți, pastă și periuță de dinți. Din partea Colegiului de Arte au participat învățătorii claselor implicate: Paris Mariana, Comșa Radu, Ali Imra, precum și responsabilul de proiect din partea instituției, profesor psiholog Daniela Stroia.

  Elevii s-au implicat cu mult entuziasm, au pus numeroase întrebări specialiștilor și au declarat: ”Mi-a plăcut că am primit acest cadou care mă va ajuta să îmi îngrijesc dinții”, ”M-am bucurat că am avut azi invitați, care ne-au răspuns la întrebări și sunt sigur că nu vreau fumez”.
  Doamna profesor psiholog Stroia Daniela consideră ”Aceste activități sunt foarte utile pentru copii și mulțumim partenerilor că au dat curs invitației noastre”
.
 Consilier de imagine,
Prof. Monica Enache
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii