De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
08:54 17 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa

ro

04 Jan, 2016 13:51 738 Marime text
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 21.12.2015 – 31.12.2015, s-au materializat prin verificări la 144 obiective: 42 restaurante, 1 braserie, 1 unitate tip bistro, 1 fast food, 6 carmangerii, 3 măcelării, 21 laboratoare cofetărie/patiserie, 22 super/hipermarketuri, 8 depozite alimentare, 10 magazine alimentare, 1 unitate de tăiere, 11 unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 5 depozite seminţe consum, 6 depozite de destinaţie, 2 unităţi de morărit, 2 unităţi fabricare vin, 1 unitate fabricare bragă, 1 unitate pentru producerea şi comercializarea ciupercilor.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea produselor alimentare în spaţii neigienizate corespunzător, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiul de lucru, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 4 (patru)  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.800 lei şi trei avertismente. Au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii la două restaurante.

 Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 4842 kg, lapte şi produse lactate – 688 kg,  peşte şi produse din peşte – 831 kg, ouă – 67 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 68.848 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 
 
Director executiv,
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii