Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul Scolar de Electrotehnica si Telecomunicatii Constanta a aniversat in 2011, 20 ani de existenta

ro

02 Apr, 2013 23:29 4271 Marime text
Desi tanara, acesta scoala a reusit sa impuna ca o unitate redutabila in peisajul invatamantului tehnic preuniversitar din Dobrogea. Avand o politica clara si coerenta atat in ceea ce priveste derularea procesului instructiv-educativ cat si prezentarea si vizualizarea acestuia in comunitate. Grupul Scolar Industrial de Electrotehnica si Telecomunicatii a parcurs drumul tranzitiei pe o panta ascendenta reusind ca in luna mai 2009 sa obtina statutul de „SCOALA EUROPEANA”

Cateva sunt atuurile care au condus la obtinerea acestor rezultate:

- profilul si specializarile care se adreseaza Mileniului III
- managementul resurselor materiale si umane ;
- implicarea in derularea proiectelor europene si utilizarea in beneficiul elevilor a experientei castigate ;
- participarea la toate actiuniile si manifestarile organizate la nivelul Inspectoratului Scolar Constanta.

In momentul de fata scoala dispune de sali de clasa, cabinete, laboratoare si echipamente pentru a derula activitatile la standardele europene. Prin proiectele derulate in cadrul Programelor SOCRATES si LDV, peste 200 elevi si 40 % dintre cadrele didactice au beneficiat de stagii de pregatire in strainatate ceea ce permite o abordare europeana a procesului instructiv-educativ.
Scoala functioneaza cu trei niveluri: liceu, scoala de arte si meserii, scoala postliceala. Rezultatele obtinute la examenele de bacalaureat si de absolvire din ultimii ani, demonstreaza calitatea demersului didactic, fapt demonstrat si de procentul foarte ridicat (aproape 98%) al absolventilor care isi continua studiile in invatamantul superior sau gasesc un loc de munca.
Scoala are numeroase parteneriate interne si internationale ceea ce permite o racordare continua la realizarile lumii europene.
Aprecierea de care se bucura Grupul Scolar Industrial de Electrotehnica si Telecomunicatii in comunitate este data si de concurenta de la admitere precum si faptul ca scoala isi indeplineste an de an planul de scolarizare. Scoala are o serie de inovatii in premiera nationala care permit implicarea elevului si incurajarea acestuia sa fie partener si coresponsabil pentru propria formare .

Un loc important in viata scolii il reprezinta parteneriatul strategic cu Asociatia Parintilor „Mihai Viteazul „ .
Avand in vedere rezultatele obtinute pana in prezent ne manifestam increderea ca actuala reforma in educatie se inscrie perfect in viziunea conducerii scolii pentru invatamantul de calitate care sa transforme elevul din obiect al invatarii in subiect al educatiei. Director, GHEORGHE GAVRILA

Contact: Grupul Scolar Industrial de Electotehnica si Telecomunicatii CONSTANTA Bd. Al. Lapusneanu , Nr. 15 Cod Postal 900196
Tel. +4 0341 405813 Constanta ROMANIA
Web: http://lictelecom.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii