Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:43 17 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ştiaţi că...? Un geniu al efectelor speciale, Eiji Tsuburaya, creatorul personajului Godzilla...

ro

07 Jul, 2015 10:56 578 Marime text
Un geniul al efectelor speciale, Eiji Tsuburaya, creatorul personajului Godzilla, s-a născut pe 7 iulie 1901. Este sărbătorit de Google printr-o logo interactiv, care îi invită pe internauţi să realizeze propriul filmuleţ, în stilul celor cu personaje create de Eiji Tsuburaya. De asemenea, prin intermediul unui buton special, internauţii pot să trimită logoul dedicat lui Eiji Tsuburaya prin e-mail, dar şi spre a fi publicat pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter.
 
De-a lungul carierei sale, care s-a întins pe 50 de ani, Eiji Tsuburaya a lucrat la aproximativ 250 de filme. Supranumit „părintele monştrilor”, Eiji Tsuburaya este considerat şi naşul efectelor speciale japoneze, un domeniu din industria filmului în care Japonia a fost lider timp de decenii.
 
Multe dintre efectele speciale create de Eiji Tsuburaya pentru primele filme SF din Japonia au fost revoluţionare. Seria „Godzilla" a debutat în 1954, primul film, apreciat de public şi critică. Godzilla, care este considerat o figură emblematică a filmului japonez, are şi o stea pe celebrul Walk of Fame de la Hollywood.
 
Eiji Tsuburaya a murit la vârsta de 68 de ani, în 1970.
 
Sursa foto: img-lab.info

Ti-a placut articolul?

Comentarii