Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Marea actriţă Olga Tudorache împlineşte 86 de ani

ro

11 Oct, 2015 00:00 3061 Marime text


Marea actriţă Olga Tudorache s-a născut pe 11 octombrie, la Oituz, în judeţul Bacău. Astăzi, împlineştevenerabila vârstă de 86 de ani.
 
În 1951, Olga Tudorache a absolvit Institutul de Teatru. Ulterior, a activat la Teatrul Tineretului din Bucureşti, astăzi Teatrul Mic, apoi la Teatrul „I.C. Nottara“. Din anul 1976, a fost conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, catedra de Actorie, iar din 1990, a devenit profesor universitar.
 
Dintre piesele în care a jucat amintim „Ocolul pământului în 80 de zile“ de Pavel Kohouti, „Baltagul“, de Mihail Sadoveanu, unde a interpretat rolul Vitoriei Lipan, „Richard al III-lea“ de Shakespeare. A jucat şi în filme, printre acestea numărându-se celebrul „Mihai Viteazul“, „Profetul, aurul şi ardelenii“, „O vară de neuitat“, „Femeia în roşu“, „Magnatul“.
 
La 8 aprilie 2010, a jucat pentru a 250-a oară pe scena Teatrului Național din București, rolul principal în spectacolul „Regina Mamă”, în regia lu Gelu Colceag). Pentru activitatea depusă în teatru şi film, de-a lungul carierei sale, actriţa Olga Tudorache a primit numeroase premii, diplome, ordine şi trofee.
 
Sursa foto: wallpapers.brothersoft.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii