Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Chimionul, un condiment care inhibă celulele canceroase

ro

10 Feb, 2015 00:00 900 Marime text
Un condiment cu o aromă puternică şi calmantă, chimionul conţine o cantitate mare de fier, fibre, proteine, dar şi vitaminele B, C şi E. De asemenea, acest condiment este bogat şi în antioxidanţi, care contribuie la secreţia enzimelor anti-cancerigene şi ajută la prevenirea creşterii celulelor canceroase. Chimionul are puternice proprietăţi antitumorale, fiind util în prevenirea cancerului de colon, de sân, ficat şi de stomac.

În acelaşi timp, chimionul contribuie la stimularea imunităţii organismului, previne răceala, apariţia infecţiilor virale şi a durerii de gât. Tot el este foarte benefic pentru organele respiratorii şi favorizează secreţia de enzime pancreatice, esenţiale pentru o digestive mai bună.

Datorită proprietăţilor sale, acest condiment contribuie şi la absorbţia nutrienţilor, îmbunătăţeşte secreţia de acizi biliari şi reduce formarea de gaze. Totodată, chimionul ajută la formarea hemoglobinei, previne anemia şi stresul, eliminând oboseala şi ameţelile. În plus, chimionul creşte capacitatea de memorare şi favorizează grăbirea recuperării, în cazul amneziei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii