Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Mark Zuckerberg, creatorul reţelei de socializare Facebook...

ro

14 May, 2015 10:14 1739 Marime text
Mark Zuckerberg, creatorul reţelei de socializare Facebook, îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 14 mai. Astăzi, împlineşte vârsta de 31 de ani.
 
Mark Zuckerberg s-a născut în White Plains, New York, într-o familie de evrei. Începe programarea încă din şcoala generală. Când era la liceu, a realizat un program care să îi ajute pe colegii de birou ai tatălui său să comunice prin intermediul computerului.
 
În 2005, împreună cu alţi colegi, a renunţat la studii şi s-a mutat în California, unde a început să îşi dezvolte ideile. A lansat un serviciu ce permitea schimbul de fişiere şi date, numit Wirehog, dar acesta a fost un eşec, deoarece aplicaţia se mişca încet.
 
Însă, în 2006, Mark Zuckerberg, alături de Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin şi Chris Hughes, a primit o ofertă fabuloasă de 1 miliard de dolari din partea Yahoo, pentru a prelua drepturile reţelei de socializare Facebook. Aceştia refuză oferta, decizia dovendindu-se una foarte inspirată, deoarece Facebook s-a răspândit în toată lumea. În 2010, compania a fost evaluată la peste 15 miliarde de dolari.
 
Sursa foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii