Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Alexandre Dumas, autorul celebrului roman „Cei trei muşchetari”...

ro

24 Jul, 2015 10:58 5238 Marime text


La data de 24 iulie 1802, în Picardia, Franţa, s-a născut Dumas Davy de la Pailleterie, cunoscut mai târziu ca Alexandre Dumas, unul dintre cei mai citiţi scriitori francezi din lume. În 2002, cu ocazia bicentenarului nașterii sale, rămășițele scriitorului au fost mutate în Panteonul din Paris.
 
Debutul literar al lui Alexandre Dumas a avut loc în septembrie 1825, când, în colaborare cu Adolphe de Leuven, a scris „Vânătoarea şi dragostea". Patru ani mai târziu, cunoaşte succesul, datorat dramei în proză „Henric al III-lea şi curtea sa”, care continuă pe toată durata carierei literare.
 
La data de 2 iulie 1837, Alexandre Dumas a fost numit cavaler al Legiunii de onoare, iar un an mai târziu, i-au fost publicate primele romane, „Căpitanul Paul" şi „Sala armelor". În 1844, a fost publicat, în opt volume, romanul „Cei trei muşchetari", citit de toate generaţiile care s-au succedat de atunci şi până astăzi în toate colţurile lumii.
 
Dumas a fost un autor renumit, semnând mari opere, cum ar fi „Contele de Monte-Cristo”. Fiul său, numit tot Alexandre Dumas, a fost la rândul lui scriitor, fiind cunoscut pentru romanul „Dama cu Camelii”.
 
Alexandru Dumas a murit la 5 decembrie 1870, la vila fiului său, din localitatea Puys.
Sursa foto: jmaucoin.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii