Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gotu-kola, planta care stimulează memoria şi calmează mintea

ro

09 Aug, 2014 14:01 6839 Marime text
Gotu-kola, hrana preferată a elefanţilor, este o plantă extrem de eficientă în dezvoltarea memoriei şi a inteligenţei. În acelaşi timp, stimulează ţesuturile creierului şi calmează mintea. Frunzele de gotu-kola seamănă cu cele două emisfere cerebrale si acţionează asupra ţesutului creierului.
 
De asemenea, această plantă dinamizează fluxul de energie între emisfere şi are proprietăţi decongestionante, fiind folosită pentru ameliorarea afecţiunilor sinusurilor. Pentru curăţarea mucozităţilor este indicat praful de gotu-kola. În acest scop, se ia câte un sfert de linguriţă de praf cu miere dimineaţa şi seara. Consumată sub formă de ceai, câte o cană înainte de culcare, gotu-kola este indicată pentru un somn profund şi odihnitor.
 
Totodată, este recomandată în ameliorarea cazurilor de spondiloză anchilozantă, sclerodermă, artrită psoriatică, sciatică şi varicoză. Potrivit unor studii recente, această plantă este utilă şi în scăderea tensiunii arteriale, tratarea insuficienţei venoase şi a anxietăţii. Componentele active din gotu-kola pot bloca foliculii, stopând creşterea excesivă de păr pe faţă şi pe corp. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii