Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dovleceii, des folosiţi în curele de slăbire

ro

16 Jun, 2014 21:26 1396 Marime text
Dovlecelul, unul dintre cele mai apreciate legume ale sezonului estival, plăcut la gust şi hrănitor, a fost adus în Europa de către italieni şi turci. În România, cea mai întâlnită specie este cea cu coajă verde deschis.
Un dovlecel are doar 25 de calorii şi reprezintă o sursă importantă de fosfor, potasiu, calciu, magneziu, dar şi de vitaminele A, B, C şi E. Consumul de dovlecei ajută la reducerea tensiunii arteriale şi scade riscul apariţiei infarctului şi al accidentelor vasculare.
Această legumă este recomandată persoanelor care au deficit de calciu, deoarece conţinutul ridicat de magneziu ajută la asimilarea calciului. În plus, prezenţa magneziului şi a fosforului întăreşte sistemului osos. Datorită conţinutului mare de apă, 95%, dovlecelul este des folosit în curele de slăbire.
Dovleceii pot fi preparaţi în numeroase moduri, cum ar fi fierţi, prăjiţi, pe grătar sau pot fi consumaţi în stare crudă, în salate de vară, alături de roşii, castraveţi şi ardei.
Sucul de dovlecel, obţinut cu ajutorul storcătorului electric, are proprietăţi anticancerigene şi numeroase beneficii, cum ar fi normalizarea tranzitului intestinal. Deoarece are un gust neplăcut, se poate adăuga zeamă de lămâie sau puţin măr.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii