Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
15:03 23 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Cafeaua îmbunătăţeşte concentrarea şi memoria

ro

06 Mar, 2015 13:38 656 Marime text
Consumul moderat de cafea contribuie la îmbunătăţirea vigilenţei şi capacităţii de concentrare. Cafeaua are rol de protecţie împotriva bolii Parkinson, datorită antioxidanţilor care oferă proprietăţi antiîmbătrânire. Cafeaua conţine polifenoli, acizi hidroxilici, flavonoizi, antocianine şi compuşi cu efecte antioxidante. Consumul de cafea, de asemenea, reduce nivelul zahărului din sânge şi ajută la accelerarea metabolismului glucidic, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet zaharat cu 25%.
 
Şi persoanele care suferă de astm pot beneficia de pe urma consumului moderat de cafea, deoarece ea conţine teofilină, o substanţă cu efecte bronhodilatatoare. Consumul moderat de cafea poate prezenta avantaje în situaţia în care o persoană este obosită şi are nevoie de un impuls psiho-stimulativ. În plus, cafeaua stimulează digestia şi producţia de insulină. Totodată, consumul de cafea a fost corelat cu o incidenţă mai mică a calculilor biliari şi a bolilor vezicii biliare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii