Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
08:56 19 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Pulpa de curcan la cuptor, in sos de iaurt

ro

06 Oct, 2016 08:56 1572 Marime text


Cand vrei o friptura de curcan la cuptor frageda si aromata o faci cu sos de iaurt. Este atat de buna, carnea are o crusta rumena si crocanta dar este atat de moale incat nu ai nevoie de tacamuri. Pur si simplu se rupe in fasii doar cu o furculita! Este cea mai simpla reteta, aproape banala, dar rezultatul este delicios. Multi se feresc sa pregateasca o friptura de curcan la cuptor, caci uneori carnea ramane fada si uscata, dar marinata in sos de iaurt se transforma intr-o bunatate adevarata.

INGREDIENTE PULPE DE CURCAN LA CUPTOR IN SOS DE IAURT

  • o pulpa de curcan de cam 1,5 kg, curatata, spalata si bine stearsa
  • 400 g de iaurt cu minim 3% grasime
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • zeama stoarsa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 6 catei mici de usturoi, curatati si spalati
  • 10-12 frunze de menta, tocate marunt
  • o legatura mica de patrunjel, taiat fin
  • o lingurita cu scortisoara macinata
  • o lingurita cu boia
  • sare
  • piper proaspat macinat

Modul de preparare îl puteţi găsi pe reteta-video.ro



Ti-a placut articolul?

Comentarii