Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de credincioşi, aşteptaţi să vină la peştera Sfântului Andrei

ro

29 Nov, 2013 19:04 1342 Marime text

Zeci de mii de credincioşi din întreaga ţară sunt aşteptaţi să ajungă, începând din această seară, la mănăstirea ce poartă hramul Sfântului Apostol Andrei din comuna constănţeană Ion Corvin, pentru a-l prăznui, sâmbătă, pe creştinătorul şi protectorul românilor.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei vor veni ierarhi din ţară şi din străinătate, care, împreună cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, vor oficia Sfânta Liturghie, începând cu ora 9.00.

Tot în cinstea acestei sărbători au fost aduse din Grecia, de la Tesalonic, de către mitropolitul de Theoupoleos, IPS Panteleimon, moaştele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Racla cu sfintele moaşte a ajuns la Constanţa încă de joi seară, şi au fost duse, într-o procesiune la care au participat credincioşi, preoţi şi oaspeţii din Grecia, spre Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa. Pe toată durata desfăşurării procesiunii, fanfara marinei militare a intonat cântece patriotice, iar soldaţii au mărşăluit cu torţe aprinse în mâini.

Sărbătoarea va continua şi duminică, 1 Decembrie, când, începând cu ora 17.00, pe scena Casei de Cultură din Constanţa va avea loc concertul tradiţional de colinde. Vor participa coralele Arhiepiscopiei Tomisului, grupul bizantin "Sfântul Vasile cel Mare", corul parohiei "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Constanţa, Grupul coral al şcolii 39 din Constanţa, Grupul coral "Giocoso" al Centrului Cultural Judeţean Theodor Burada din Constanţa, iar invitată este Corala mixtă dirijată de PS Ciprian, din Bulgaria.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii