Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Vlad Grigorescu a fost propus ministru al Energiei

ro

15 Nov, 2015 20:28 1934 Marime text
Victor Vlad Grigorescu, în vârstă de 39 de ani, a absolvit Facultatea de Drept, din cadrul Universității București. A obținut o specializare la Joint Vienna Institute în proceduri de soluționare a diferendelor în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului.
 
A fost director de dezvoltare pentru o firmă de comerț cu produse textile și alte produse industriale. Din 2004, a ocupat poziția de expert UE în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului, Departamentul de Comerț Exterior. A fost reprezentant al României în ''Comitetul 133'', ca invitat (2006), iar apoi ca membru cu drepturi depline, după 1 ianuarie 2007.
 
A ocupat poziția de secretar II în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE, secția comercială, cu responsabilități în domeniul politicii comerciale comune a UE (2007-2011). A reprezentat România în mai multe grupuri de lucru permanente la nivelul Comisiei Europene și Consiliului UE, respectiv Comitetul antidumping și antisubvenție, Grupul de lucru pe probleme comerciale sau Comitetul 133 Oțel și alte produse industriale.
 
A fost director al companiei AG Industrial Consult, specializată în consultanță în domeniul politicilor publice, dar a deținut şi funcția de expert în cadrul Direcției Generale Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie/Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri. La 22 septembrie 2014, a fost ales membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA. Vorbește fluent engleza, franceza și italiana.


Sursa foto: Victor Grigorescu / Facebook
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii