Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Astărăstoae, condamnat definitiv. El a obţinut o pedeapsă mai mică

ro

26 Nov, 2015 16:36 1630 Marime text
 
Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv pe fostul președinte al Colegiului Medicilor Vasile Astărăstoae la un de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în dosarul în care era acuzat că s-a angajat pe sine însuși într-un proiect european. Iniţial, în 26 martie, Astărăstoae a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la un şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, dar a contestat decizia instanţei.
Curtea de Apel Iaşi a decis, astăzi, să-i admită apelul fostului președinte al Colegiului Medicilor şi să-i reducă pedeapsa la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Decizia magistraţilor Curţii de Apel Iaşi este definitivă.
Fost preşedinte al Colegiului Medicilor din România şi fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", din Iaşi, profesorul doctor Vasile Astărăstoae, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, în aprilie 2014, pentru conflict de interese. Procurorii precizează, în rechizitoriu, că acesta s-ar fi angajat pe sine însuşi în proiectul european "Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare în domeniul managementului, cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale" câştigat şi implementat în 2010 de Institutul de Medicină Legală din Iaşi, al cărui director era, la vremea respectivă, profesorul Vasile Astărăstoae.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii