Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

V-ați vaccinat antigripal? Câţi români credeți că au fost vaccinaţi gratuit împotriva gripei?

ro

29 Oct, 2015 22:26 1262 Marime text
Ministerul Sănătăţii a anunţat, astăzi, că pentru sezonul 2015- 2016 au fost achiziţionate 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Potrivit specialiştilor, vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnavirilor prin gripă, de aceea recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.
 
Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate gratuit împotriva gripei, în primele două săptămâni de la declanşarea campaniei naţionale de imunizare.
 
"Avem deja 300.000 de doze distribuite la nivelul direcţiilor de sănătate publică pentru derularea campaniei, urmând ca de săptămâna viitoare să fie distribuite şi celelalte 200.000 de doze", a declarat ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu (potrivit Agerpres).
  
Potrivit recomandărilor OMS, în cadrul programului de vaccinare gratuită este imunizat, cu prioritate personalul medical, apoi vor fi vaccinate, alte categorii de risc, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, gravide.
   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii