Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Planul de zbor, schimbat din mers. Aeronava s-ar fi prăbușit în mare Avion cu 162 de pasageri la bord dat dispărut

ro

28 Dec, 2014 06:31 2714 Marime text
Potrivit primelor informații avionul 8501 efectua o cursă pe ruta Indonezia-Singapore.

Înainte de a dispărea avionul și-ar fi schimbat traseul de zbor.
Aeronava aparține Companiei Air Asia.
Potrivit CNN este vorba de cursa 8501.

UPDATE:

Avionul se ridicase de la sol de pe aeroportul Surabaya și luase direcția Singapore cu 162 de persoane la bord când a pierdut contactul cu turnul de control al traficului aerian.

Ofițerul de presă al Ministerul Transporturilor, Hadi Mustofa, a declarat că aeronava cu numărul de zbor QZ 8501, a pierdut contactul cu turnul de control al traficului aerian Jakarta la 06:17 ora locală.

Pe lista de pasageri se află 138 de adulți și 17 copii, iar echipajul aeronavei este alcătuit din șapte membri.

Un centru de criză a fost înființat la aeroportul Surabaya unde rudele celor aflați în avion au și început să apară.

O femeie a declarat la centrul de criză că în avion se aflau șapte membri ai familiei, inclusiv mama și fratele ei.

Un raportor TV a spus că pilotul a cerut permisiunea de a zbura mai sus de 34.000 de metri, din cauza vremii nefavorabile.

Avionul a plecat la 05:35 din Indonezia (ora locală) și era programat să ajungă la Singapore la 08:30.

Un oficial indonezian a declarat că avionul a solicitat o rută neobișnuită înainte de a pierde contactul cu turnul.


UPDATE, ora 8.00
 Potrivit postului de televiziune CCTV, părți din epava avionului ar fi fost găsite la est de insula Belitung, în Indonezia, scrie CCTVNEWS. Informatia nu este confirmata oficial de cei de la Air Asia.
La bordul avionului se aflau 155 de pasageri si sase membrii ai echipajului. 149 de pasageri erau din Indonezia. In avion se mai aflau trei sud-coreeni - printre care si un copil -, un singaporez, un malaysian si un britanic.
Potrivit unui oficial din Ministerul indonezian al Transporturilor, Hadi Mustofa, pilotii au cerut o ruta neobisnuita inainte sa piarda contactul cu turnul de control. Potrivit acestuia, avionul se afla deasupra Marii Java, intre insulele Kalimantan si Java.

UPDATE, ora 09.15


Avionul și-a schimbat ruta înainte de a dispărea de pe radare, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a anuntat compania malaysiana, relateaza AFP. "Avionul a cerut sa devieze din cauza (conditiilor) meteo" nefavorabile, a anuntat compania intr-un mesaj postat pe contul de Facebook.

Potrivit directorului Transportului Aerian din Indonezia, din cadrul Ministerului de Transporturi nu există nicio posibilitate ca avionul să se afle încă în aer, întrucât combustibilul s-ar fi terminat până acum. Potrivit oficialilor, ultima revizie tnică a aeronavei a fost făcută pe 16 noiembrie.

UPDATE ora 12.00
Potrivit mediafax.ro, avionul, care era exploatat de către AirAsia Indonezia, o sucursală a companiei AirAsia cu sediul la Kuala Lumpur, în Malaezia, care domină piaţa companiilor de low-cost în Asia de Sud-Est, s/ar fi prăbuțit în mare.

Directorul general al Aviaţiei Civile indoneziene, Djoko Murjatmodjo,, a precizat într-o conferinţă de presă că avionul era într-o stare bună, însă condiţiile meteorologice nu erau bune. Potrivit lui Mujatmodjo, avionul a depăşit deja cu câteva ore limita de timp pentru epuizarea combustibilului.

Două avioane au fost trimise de forţele aeriene indoneziene pentru a căuta avionul dispărut într-o regiune la est de Java, la sud-est de Pangkalan Bun, în provincia Kalimantan.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii