Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Şeful suspendat al CJC rămâne în arest la domiciliu. Nicuşor Constantinescu a ajuns la Curtea de Apel Constanţa (galerie foto+video)

ro

03 Mar, 2015 10:10 2252 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a ajuns la Curtea de Apel Constanţa, acolo unde judecătoarea Adriana Ispas, va analiza solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de luare a măsurii arestării preventive faţă de Nicuşor Constantinescu. Tot azi, Adriana Ispas judecă şi contestaţia lui Nicuşor Constantinescu formulată împotriva deciziei judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, care l-a plasat în arest la domiciliu. Această măsură preventivă a fost emisă în dosarul în care Constantinescu este acuzat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
La intrarea în sala de judecată, şeful suspendat al CJC a declarat că, în dosar, a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

„Astăzi este vorba de procesul privind Centrul Militar Zonal privind controlul judiciar, în eu care susţin cu avocaţii mei, că nu există nicio probă că ar fi încălcat controlul judiciar. Susţin acelaşi lucru şi astăzi şi am cerut înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, cu menţinerea măsurii de control judiciar, care mi-a fost dată când am revenit din Statele Unite ale Americii”.
 
De asemenea, şeful suspendat al CJC mai are un mandat de arestare la domiciliu.
 
Nicuşor Constatninescu a declarat că şi pentru acesta va urma un alt termen, deoarece şi aici a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.
 
În această cauză, şeful suspendat al CJC este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată), dar şi de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

Citeşte şi Ieri, în atenţia magistratului care l-a eliberat pe Mazăre Azi, Nicuşor Constantinescu află dacă va fi arestat preventiv (rechizitoriu)

UPDATE 4 – ora 14.15 - Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu. Decizia este definitiva 

UPDATE 3, ora 11.40

Şedinţa a fost reluată după depunerea la dosar  a contestaţiei şefului suspendat al CJC. Nicuşor Constantinescu a declarat în faţa magistraţilor că, în cauza în care este judecat, plăţile au fost legale, iar controlul judiciar nu a fost încălcat. Instanţa a rămas în pronunţare.

UPDATE 2, ora 10.36

Şedinţa a fost suspendată deoarece la dosar nu există contestaţia lui Nicuşor Constantinescu.

UPDATE 1, ora 10.30

Procurorul DNA Adrian Bodean este cel care cere arestarea preventivă a şefului suspendat al CJC. După cum precizam, solicitarea DNA este analizată de Adriana Ispas, şefa Curţii de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii