Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr şcolit în România proiectează nave în Franţa

ro

24 May, 2015 19:30 932 Marime text
 
De pe băncile Facultății de Arhitectură Navală de la Galați, unică în România, ies studenți care vor fi la mare căutare pe piața muncii. Cei mai mulți dintre ei râmân să profeseze în țară, dar sunt și tineri care își continuă studiile în străinătate.

Este şi cazul lui Alexandru Andoniu, un tânăr de 25 de ani care îşi construieşte cariera în Franţa. După ce a absolvit un liceu din Galați în 2008,  s-a înscris la Facultatea de Arhitectură Navală. După ce a terminat cei patru ani de studiu a continuat cu un program de masterat gratuit în Franţa, la École Centrale de Nantes, în perioada 2012-2014, scrie Adevărul, citat de B1 TV.

„Până atunci ( n.r. anul II de facultate), cred că a fost vorba doar de nişte alegeri inspirate şi de spiritul de turmă, în sensul că societatea românească ne spune că, dacă nu facem o facultate, nu o să reuşim în viaţă. În ultimii trei ani de facultate, în urma cursurilor, a activităţilor extracuriculare şi a unei scurte experienţe pe piaţa muncii, mi-am dat seama că am nevoie de o educaţie la nivel internaţional ca să ajung să fac ceea ce îmi place, şi anume hidrodinamică navală. Acest lucru m-a determinat să caut o universitate în străinătate şi să mai fac doi ani de studii“, povesteşte tânărul.

În momentul de faţă, Alexandru Andoniu este inginer într-o companie franceză care îşi desfăşoară activitatea în domeniul naval. Este abia la început, are doar şase luni de experienţă în „câmpul muncii“.

Alexandru recunoaşte că tot ceea ce a învăţat la Galaţi îl ajută.



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii